Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vi på avdelning 23 söker dig som är sjuksköterska!

2019-09-27
Region Stockholm, Sjuksköterska
Är du sjuksköterska och intresserad av en tillsvidareanställning på vår internmedicinska vårdavdelning med hematologisk och infektionsinriktning? Välkommen att söka jobb hos oss, både om du är nyutexaminerad eller erfaren sjuksköterska!
 
Södersjukhuset har visionen att vara ”hela livets sjukhus”. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Våra kompetenta och engagerade medarbetare ser till att vi lyckas att leva upp till våra ledord: att sätta patienten först, ha respekt för individen, undvika slöseri och ta samhällsansvar.  
Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi har möjlighet till friskvård i fräscha träningslokaler.
 
Arbetsuppgifter:  
Vår avdelning har en lång tradition av stabilitet och kontinuitet. Nyutexaminerade sjuksköterskor får hos oss en första inblick i sjuksköterskans arbete. Vi vet att en ny sjuksköterska behöver mycket stöd för att komma in i jobbet. Vi har en genomtänkt introduktion och släpper heller inte taget om den som är nyanställd utan har ett etablerat faddersystem som gör att stödet finns där under så lång tid som det behövs. En trygg start på ett yrkesliv är mycket värt vilket vi anser att vi kan erbjuda.  
Om du som sökande är mer erfaren som sjuksköterska finns det möjlighet att efter att du kommit in i arbetet önska rotationstjänstgöring eftersom vi inom vår sektion även bedriver dagvårds – och mottagningsarbete. Det finns också möjlighet att dela sin tjänst mellan avdelning 23 och en annan avdelning inom medicin. Även tjänstgöring del av tid på t.ex. akuten är en möjlig utveckling. När du har arbetat ett tag hos oss kommer du få ta ett utökat ansvar i något av våra ansvars – eller omvårdnadsområden.  
 
Avdelningen fungerar också mycket bra genom att vi har genomarbetade och tydliga rutiner. Vi lägger stort fokus på samarbete och kommunikation. Teamarbetet har alltid varit viktigt hos oss och vi arbetar fortlöpande för att förbättra detta. Vi hjälper inte till. Vi hjälps åt. Allt detta och mycket mer har gjort att många sjuksköterskor har stannat kvar hos även efter det att man blivit varm i kläderna. Du samarbetar kring patienter med olika yrkeskategorier utifrån målsättningen att ge en god och säker vård.  
 
Det är önskvärt att du som sjuksköterska på vår avdelning har goda medicinska kunskaper, god organisationsförmåga och samarbetsförmåga. Förutom våra hematologi och infektionspatienter vårdar vi patienter med många skiftande diagnoser vilket medför att du som sjuksköterska får en bred kunskapsbas.  
 
Skicka in din ansökan, vi träffar dig gärna för en intervju! 
 
Anställningsform:  
Tillsvidare, heltid
 
Kvalifikationer:  
- Legitimerad sjuksköterska,  
Hematologisk erfarenhet är meriterande.  
 
Personliga egenskaper:  
• Du är lugn och strukturerad och har förmåga att prioritera och fatta snabba beslut  
• Du har god förmåga att kunna stötta patienter och anhöriga i svåra situationer  
• Du förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta  
• Du är positiv och ser möjligheter  
• Du är intresserad av förändrings- och förbättringsarbete  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
 
Vårdenhetschef Peter Blomberg  
Tel: 08-616 31 75, 0700891489

Enhetsledare Bodil Persson

Tel: 08-616 31 70

 
Fackliga företrädare:  
Vårdförbundet Centra Söder  
tel:070-484 33 10  
 
 
Referensnummer:
165697
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-20
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Peter Blomberg
Tel: 08-616 3175