Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Webbredaktör som vill vara med och driva utveckling

2019-10-01
Region Stockholm, Informatörer, webbredaktörer mfl

Vi söker en vikarie som kan kliva in i rollen som webbredaktör där du kommer arbeta nära intranätansvarig och webbansvarig med förvaltning av de olika webbplatserna. Störst fokus kommer vara på intranätet med 4800 användare där vårdriktlinjer och annat arbetsstöd finns. Om du vill göra skillnad så är Södersjukhuset rätt plats för dig!

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta operativt med förvaltnings- och utvecklingsfrågor där du är med i hela processen från kravställning till testning. Du arbetar med löpande uppdateringar och stöttar redaktörer i innehållsutformning. Du kommer också hantera supportfrågor från lokala webbredaktörer och ta emot incidentärenden för att felanmäla till rätt instans. Du blir en del av kommunikationsavdelningen och tillsammans med kollegorna kommer du också bemanna kommunikationsavdelningens servicefunktion för enklare ärenden som att uppdatera löpande nyheter i olika kanaler på roterande schema. I din roll ingår även att vara IT-kontakt på Kommunikationsavdelningen och ta hand om beställningar av hårdvara, åtkomst till olika system, distributionslistor och arbetsmappar.

Din profil

- Du har högskoleutbildning inom kommunikation, mediaproduktion, webbteknik, webbutveckling eller motsvarande.

- Du har goda kunskaper i CMS-redigering, gärna Episerver 10 eller senare

- Du har kunskaper om webbtillgänglighet

- Du har tidigare arbetat med att hantera support- och rättningar och testning av funktionalitet i webbgränssnitt.

Om du dessutom har något av följande är det meriterande:

- Du har arbetat med kravställning för utveckling av externa webbplatser och/eller intranät

- Du har arbetat med sökoptimering, webbanalys och uppföljning

- Du har erfarenhet från större webbprojekt eller jobbat med komplexa webbplatser och integrationer mot olika system

- Du har kunskaper om dokument- och ärendehantering

Personliga egenskaper

Du är engagerad och intresserad av samhällsfrågor i allmänhet och vårdfrågor i synnerhet. Du brinner för ny teknik och digitala gränssnitt där användaren alltid är i fokus. Du har lätt för att ta initiativ och samarbeta och kan också jobba självständigt när det krävs. Som person är du strukturerad och lösningsorienterad, van att hantera flera uppgifter samtidigt och arbeta mot deadline. För att trivas hos oss krävs det att du är öppensinnad, lyhörd och att du inte är rädd för att ta egna beslut.

Om oss

Kommunikationsavdelningen är en av sjukhusets strategiska stödfunktioner som arbetar med att utveckla och stötta en kommunikativ organisation. Konkret betyder det att vi jobbar nära chefer och medarbetare i förändringsprojekt, evenemang och kring medierelationer. Vi ansvarar även för redaktionellt innehåll och förvaltning av interna och externa kanaler. Avdelningen består av sex erfarna medarbetare som leds av kommunikationsdirektören. Vi är ett litet gäng där alla hjälper alla och där beslutsvägarna är korta. Arbetet utgår från sjukhusets vision, värdegrund och verksamhetsplan.

Tjänsten är ett föräldravikariat, med tjänstgöring  80-100% (kan diskuteras)  i ett år med start i november/december 2019. Månadslön. Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta kommunikationsdirektör Hanna Ahonen, 08-616 10 76. Facklig kontaktperson för SACO är Victoria Jonsson mail: victoria.jonsson@sll.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast 20 oktober 2019.

 
Referensnummer:
165731
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-20
 
Fackliga representanter:
SACO Victoria Jonsson

Kontaktpersoner

Hanna Ahonen
Tel: 08-616 10 76