Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Sjuksköterska till lungmedicin, Södersjukhuset!

2019-10-07
Region Stockholm, Sjuksköterska
På Södersjukhuset får du en spännande och utvecklande arbetsplats centralt belägen på Södermalm i Stockholm med bra kommunikationer. Vi erbjuder eget gym och fräscha träningslokaler där olika pass erbjuds dagligen. Som anställd ges du möjlighet till träning på arbetstid samt friskvårdspeng.  
Vill du bli en av oss?  
 
Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik, med ca 600 anställda, 8 vårdavdelningar, medicinmottagning och omfattande verksamhet vid akutmottagningen. Avdelning 82 är vår lungmedicinska vårdavdelning där samtliga patienter vårdas i enkelsalar. På avdelningen finns patienter med allt från grav KOL, empyem eller pneumothorax till patienter med lungfibros. Behandlingarna inkluderar ofta många tekniska moment och apparater, liksom akuta läkemedelsbehandlingar.   
 
Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på avdelning 82 är du ansvarig för patientens omvårdnad samt för att utföra och följa upp medicinska ordinationer och behandlingar. Utöver omvårdnadsarbetet innefattar även sjuksköterskans arbetsuppgifter en hel del medicintekniska moment då många av våra patienter vårdas med non invasiv ventilatorbehandling (NIV) som följs upp med arteriell blodprovstagning. Vi söker nu dig som är intresserad av människor med svåra lungsjukdomar och vill vara med att utveckla vården och omvårdnaden.
 
Här arbetar vi i team, där sjuksköterskan delar ansvaret om patientens vård med läkare, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kurator och dietist. Vårdsamordnare finns knuten till avdelningen som stöd i utskrivningsplaneringen.
Vi arbetar mycket aktivt med arbetsväxling som bl.a. syftar till att minska arbetsbelastningen för våra sjuksköterskor.
Är du nyutexaminerad som sjuksköterska kan vi erbjuda dig en trygg start på din karriär genom introduktion, handledning och fortbildning. Hos oss får alla en individuellt utformad och anpassad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet.  
Välkommen med din ansökan!
 
Anställningsform
Tillsvidare, dag/kväll/helg, heltid
 
Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård.  
Det är önskvärt att du har erfarenhet av och gillar att arbeta med akutsjukvård. 
 
Information om tjänsten lämnas av
Johan Åslinder, Vårdenhetschef
Tel: 072-334 33 38
 
Fackliga företrädare
Vårdförbundet Centra Söder  
Tel: 070-484 33 10  
 
 
Referensnummer:
165847
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-27
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Johan Åslinder
Tel: