Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Sjuksköterska natt sökes till Akutmottagningen för våldtagna

2019-10-10
Region Stockholm, Sjuksköterska

Akutmottagningen för våldtagna är unik i Sverige och ingår i verksamhetsområde Kvinnosjukvård/förlossning. Akutmottagningen för våldtagna tar årligen emot ca 800 nya patienter. Personer som söker hit har under senaste månaden utsatts för våldtäkt. Vi erbjuder medicinsk och rättsmedicinsk undersökning, psykosociala och traumabearbetande insatser. Verksamheten startade oktober 2005 och tog de första tio åren enbart kvinnliga sökande men har sedan oktober 2015 börjat ta emot alla våldtagna i länet, oavsett kön eller könsidentitet.

Arbetsuppgifter:

Vår mottagning har både akutbesök och medicinsk- och samtalsterapeutisk uppföljning och vi har öppet dygnet runt. Nätter och helger tas enbart akutbesök emot. Våra patienter behöver ett lugnt bemötande så det är viktigt att du känner dig trygg, känslomässigt stresstålig och kan härbärgera svåra berättelser.

Vid akutbesöket görs en rättsmedicinsk undersökning som kräver metodisk noggrannhet och en hel del dokumentation. Du kommer arbeta i samråd med läkare och undersköterskor, men du behöver ha vana att arbeta självständigt, ta egna beslut och ha god förmåga att kommunicera med övriga medarbetare i vårdkedjan. Ett akutbesök här är förhållandevis långt och det kan ingå möte med anhöriga, polis eller annan medföljande. Det är viktigt att i rollen kunna förmedla lugn, visa respekt och ge tydlig information till våra patienter som är i akut kris. Rådgivning per telefon förekommer, samt samordning med till exempel socialtjänst, psykiatri eller somatisk akutmottagning. Utbildning i rättsmedicinsk undersökning/-omvårdnad ges på plats.

När vi inte har akutpatienter kommer du att vara resurs på gynekologisk akut eller gynekologisk vårdavdelning.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning natt, heltid, 32,20 tim/v

Kvalifikationer:

Minst 2 års erfarenhet som leg. sjuksköterska. Erfarenhet av arbete inom psykiatri och gynekologi är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av journalsystemet TakeCare.

Personliga egenskaper:

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper; ansvarstagande, flexibilitet, stresstålighet, självständighet, personlig mognad och ett gott omdöme. Du trivs med att jobba i team med olika yrkesgrupper.

Information om tjänsten erhålls av:

Monika Hartig, vårdenhetschef, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, tfn 08-616 46 82

Lisa Andersson, HR-partner tfn 08-616 18 26

Facklig företrädare:

Vårdförbundet Centra Söder, tfn 070-484 33 10

Intervjuer kan ske löpande under annonseringstiden.

Vid anställning begärs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

 
Referensnummer:
165936
 
Sista ansökningsdatum:
2019-11-03
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, tfn 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Monika Hartig
Tel: 08-6164682 alt 08-616 46 70