Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Intresseanmälan för ST-läkartjänst inom Anestesi och Intensivvård på Södersjukhuset

2020-02-06
Region Stockholm, ST-läkare

Är du intresserat av att jobba som ST-läkare inom Anestesi och Intensivvård på Sveriges största akutsjukhus? Då är du varmt välkommen med din intresseanmälan!

Som ST-läkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete i team med eget ansvar under handledning av kompetenta och engagerade kollegor.  

Södersjukhusets uppdrag inom Anestesi och Intensivvård omfattar flera spännande områden: 
Anestesi samt peri-operativt omhändertagande av buk-och kärlkirurgi med avancerad hemodynamisk övervakning, robotassisterade ingrepp, urologi, blockadbaserad ortopedi / handkirurgi samt stor obstetrisk anestesi är bara några delar av varsamheten du kommer jobba med. Preoperativ bedömning på anestesimottagning samt avancerad postoperativ vård ingår också i verksamheten.  

Vår IVA vann Svenskt Intensivvårdsregisters (SIR) pris Årets IVA 2018. Vi bedriver patientnära forskning om sepsis. Vårt uppdrag inkluderar även barn då vi har en pediatrisk akutmottagning. Södersjukhusets akutmottagning präglar verksamheten med akutlarm, procedursedering, undersökningar och transport.  

Smärtsektionen har en profilering mot akut postoperativ smärta samt palliativ vård med konsultverksamhet för inneliggande patienter. I verksamheten ingår också ett modernt Steriltekniskt Centrum.  

Kontinuerlig utveckling av verksamheten med fokus på patientsäkerhet i och med utbildning och kompetenshöjning av våra medarbetare är vår högsta prioritet. ”För patienten – med patienten” enligt Sös värdegrund som vi jobbar med.  

Inom Anestesi och Intensivvård på Södersjukhuset bedrivs undervisning av många olika yrkeskategorier. Vår ST-utbildning följer målbeskrivningen och är SPUR-granskad i november 2017. Inom ST-läkargruppen råder en mycket god stämning och många duktiga handledare bidrar till ett gott utbildningsklimat på kliniken. De flesta nyblivna specialistläkare väljer att stanna kvar hos oss efter avslutad ST.  

Vi har under hösten 2019 flyttat in i en ny byggnad och jobbar därför nu i moderna nya operationssalar. Vår vision är en operationsavdelning i världsklass tack vare teamarbete och nya arbetssätt som till ex. teamledare och flödesledare på operationsavdelningen.  

Vår mission – Sveriges ledande akutsjukhus!  

Vill du vara med?  


Anställningsform:  
Visstidsanställning, därefter möjlighet till tillsvidareanställning som ST-läkare.


Kvalifikationer:  

• Legitimerad läkare  

• Goda kunskaper i svenska språket  

• Tidigare erfarenhet inom anestesi kan vara meriterande  


Personliga egenskaper:  

• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet  

• Du ska ha god samarbetsförmåga i team samt god kommunikationsförmåga  

• Du är flexibel och stresstålig och ska kunna göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete  

• Du har intresse för att utveckla kliniken samt för klinisk handledning  
 

Information om tjänsten lämnas av:  
Sektionschef ST/UL Marco Schuster  
tel:08-616 2246  
 

Fackliga företrädare:  
Läkarförbundet Alice Löwing Jensen
tel (vx) 08-6161000
 

Övrigt:
Observera att detta är en intresseanmälan och vi kommer fortlöpande gå igenom ansökningarna och därav anställa efter behov.

 

 
Referensnummer:
166092
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-31
 
Fackliga representanter:
Läkarförbundet Alice Löwing Jensen vxl 08-6161000

Kontaktpersoner

Marco Schuster
Tel: 08-616 2246