Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Omvårdnadsledare med fokus på kvalitet och patientsäkerhet i daglig drift till avd 10, Infektion, SÖS

2019-10-21
Region Stockholm, Sjuksköterska

Är du sjuksköterska med magisterexamen/specialistsjuksköterska och vill leda, utveckla och kvalitetssäkra omvårdnaden i daglig drift för patienterna på avd 10, Infektion/Venhälsan.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap för patientens bästa, både på ett strategiskt och operativt plan.

Södersjukhuset är ett akutsjukhus i storstadsmiljö med 11 verksamhetsområden varav Infektionsavdelningen tillhör Verksamhetsområde Specialistvård. Avdelningen består idag av 23 vårdplatser. Under slutet av 2019 flyttar vi in i helt nybyggda lokaler och det blir då två infektionsavdelningar.

Vi tar emot och behandlar i stort sett alla infektionssjukdomar och våra patienter kommer huvudsakligen hit via SÖS-akuten. Vi är en stabil avdelning med hög kompetens bland både sjuksköterskor och undersköterskor.

Nu söker vi dig som ska vara omvårdnadsledare på avdelning 10 som har 24 vårdplatser.

Arbetsuppgifter:

Du har ett övergripande ansvar att kvalitets- och patientsäkra omvårdnaden i daglig drift. Det innebär att du är ett stöd för hela vårdteamet med fokus på kvalitet och patientflöde på avdelningen. Du arbetar utifrån verksamhetens mål och verkar för att uppnå de kvalitetsindikatorer som är definierade för verksamheten. Du bidrar till en trygg och god arbetsmiljö på enheten och samverkar i team med alla vårdprofessioner både inom och utom verksamhetsområdet. Som omvårdnadsledare arbetar du enligt steg 5 i kompetensstegen för sjuksköterskor i Region Stockholm som 80 % kliniskt verksam med eget patientansvar och 20 % med klinisk verksamhetsutveckling utifrån ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer:

Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm.

Formell kompetens innebär att du uppfyller nedanstående krav:

• Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen inom relevant område

Samt:

• Klinisk erfarenhet inom infektionssjukdomar (minst 5 år)

• Handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)

 

Klicka på länken för att läsa mer om den reella kompetensen som krävs för denna tjänst: https://www.sll.se/globalassets/7.-jobb-och-personal/karriar-och-utveckling/broschyr-kompetensstege-ssk-1-7-webb-004.pdf

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

 

 
Referensnummer:
166163
 
Sista ansökningsdatum:
2019-11-24
 
Fackliga representanter:
Vårförbundet Centra Söder, tfn 0704843310

Kontaktpersoner

Valeria Garzon
Tel: