Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vi söker tre specialistläkare (LUS) till SÖS Akuten

2019-11-29
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Södersjukhusets akutmottagning är Region Stockholms och Sveriges största akutmottagning.

På akutmottagningen jobbar vi med blandade patientflöden i olika sektioner. Alla tider på dygnet finns en specialist i akutsjukvård i tjänst, men vi samarbetar också med övriga traditionella specialiteter som bemannar en del av akuten. Som specialist ger du naturligt klinisk handledning till våra ST-läkare eftersom vi arbetar i team kring patienten.

Verksamhet Akut på Södersjukhuset har haft akutläkare sedan år 2000 och vi växer stadigt. Våren 2020 flyttar vi in i nya hypermoderna lokaler och visionen är då att akuten helt ska bemannas av akutläkare. För närvarande finns 23 specialistläkare i akutsjukvård, ett 50-tal ST-läkare i akutsjukvård och 8 legitimerade underläkare. Vi har goda möjligheter till klinisk forskning i samarbete med flera olika forskargrupper knutna till Karolinska Institutet.

Vi har en tillväxtplan för specialistläkare i akutsjukvård och under nästa år kommer vi att bli närmare 40 akutläkarspecialister.

Denna gång söker vi tre specialister i akutsjukvård.

Ansökan består av två delar. För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt

  1. direkt på Södersjukhusets webbsida, www.sodersjukhuset.se, Regionens webb, http://www.sll.se/ledigajobb eller via https://arbetsformedlingen.se/platsbanken
  2. Följande bestyrkta handlingar skickas in i pappersform i ett exemplar. Se adress längre ned
  • Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på ”Jobba på SÖS” och välj sedan ”Karriär och utveckling”, därefter ”Läkare” och ”Meritförteckning för specialistläkartjänster”.)
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Publikationsförteckning

Använd denna adress för dina bestyrkta handlingar i pappersform: Södersjukhuset, Akutmottagningen, Isabelle Önnestrand, Sjukhusbacken 10, 118 83  STOCKHOLM

Märk ansökan med vilken av de tre specialisttjänsterna du söker

Tjänst 1 referensnummer 166 553:A

Tjänst 2 referensnummer 166 553:B

Tjänst 3 referensnummer 166 553:C 

Kvalifikationer: Leg läkare med specialistkompetens i akutsjukvård. Tjänsten är överläkare, bitr överläkare eller specialistläkare (LUS) beroende på sökandes kvalifikationer.

Personliga egenskaper: Vi söker dig som gillar ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Viktiga personliga egenskaper är därför att fungera under press. Vi värdesätter också lojalitet och samarbetsförmåga. Du delar vår värdegrund ”För patienten – med patienten” som skall finnas med i varje beslut och vara vägledande i det dagliga arbetet.

 

Välkommen att vara med på vår resa att inte bara vara störst utan även bäst!

 

 

 
Referensnummer:
166553
 
Sista ansökningsdatum:
2019-12-24
 
Fackliga representanter:
Saco Läkarföreningen

Kontaktpersoner

Cornelia Härtel
Tel: 08-616 4661
Isabelle Önnestrand
Tel: 08-6165237