Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vill du arbeta med hjärtsjukvård på Södersjukhuset

2020-01-15
Region Stockholm, Sjuksköterska

Vi söker dig som gillar att vara med och utforma framtidens hjärtsjukvård på Södersjukhuset!

Kardiologen på Södersjukhuset är en av Sveriges största enheter för hjärtsjukvård och ligger i framkant inom kvalitetsutveckling och omvårdnadsforskning. Avdelningarna har ett nära samarbete med akuten, koronarintervention och pacemakeroperation. Hjärtavdelningarna bedriver vård, främst mot ischemi, arytmi och hjärtsvikt. Vi arbetar främst med akutsjukvård men har även subakut och elektivvård. I vår verksamhet pågår fortlöpande forskning och utveckling av metoder och material.

 

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder ett omväxlande arbete som innebär kvalificerad vård av patienter med olika former av akuta hjärtproblem. De tre olika avdelningarna med inriktning mot ischemi, arytmi och hjärtsvikt har avancerad teknisk utrustning.    

Hos oss satsar vi mycket på kompetensutveckling. Vi har arytmiutbildningar på olika nivåer och många interna utbildningar. Mycket av kompetensutvecklingen är obligatorisk och alla har en egen kompetensutvecklingsplan. Som ett led i kompetensutvecklingen kan vi också erbjuda rotation till tex. pacemakerenheten, koronarintervention, dagvårdsenheter eller mellan avdelningarna. Vi förstår vikten av en god arbetsmiljö och förutom en gedigen introduktion med mentorskap lägger vi därför stort fokus på att få till en bra schemaläggning och möjlighet till daglig reflektion. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en gemensam introduktionsdag som sedan följs av en väl planerade introduktionsveckor, skräddarsydd efter dina behov och färdigheter. Vi vill att du ska känna dig trygg i att utföra ditt arbete på bästa sätt för våra hjärtpatienter.   

Vi har sjuksköterskor som arbetar med processutveckling inom olika specialområden, ischemi, arytmi, svikt, palliativvård och akuten. Omvårdnadsledare på avdelningarna coachar omvårdnadspersonalen dagligen bedside. Det finns en utbildningssjuksköterska som arbetar med utvecklingsprojekt på vårdavdelningarna.

Du kommer även tillhöra en mentorsgrupp för nya sjuksköterskor som syftar till att du ska känna dig trygg i att kunna lyfta dina tankar och funderingar tillsammans med andra. Under din introduktionsperiod har du regelbundna uppföljningar med din mentor/omvårdnadsledare. 

Vi har: nya arbetstidsmodellen som förts in i Stockholm innebär dubbelt natt-OB: (gäller även natt på helg och storhelg). Även kvarstannandebonus vilket innebär 40 timmar extra i tidbanken, som kan tas ut i ledighet eller pengar, om man jobbar mer än ett år.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och träningspass. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. 

Vi söker

Du är leg. sjuksköterska och har förmåga att samarbeta och visa respekt för dina medmänniskor. Du har ett reflekterande förhållningssätt och är en ansvarstagande person. Vi söker helt enkelt dig med rätt inställning till arbetet. Du är ambitiös, vill utvecklas och vågar ta ansvar. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke, respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. 

 Vi söker dig som önskar arbeta treskift alternativt enbart nätter. 

Anställningsform:

  • Tillsvidare, eller enligt dina önskemål.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterksa

Personliga egenskaper:

Du är leg. sjuksköterska och har förmåga att samarbeta och visa respekt för dina medmänniskor. Du har ett reflekterande förhållningssätt och är en ansvarstagande person. Vi söker helt enkelt dig med rätt inställning till arbetet. Du är ambitiös, vill utvecklas och vågar ta ansvar. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke, respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intresserad? Tveka inte att skicka in din ansökan. Vi behöver fler som dig!

 Kontakt:

Avd. 31 Arytmi: Vårdenhetschef: Rita Glietsch tel: 08- 616 34 81

Avd. 51 Ischemi: Vårdenhetschef: Eva Kristensen tel: 070- 736 29 31

 Avd. 52 Svikt Vårdenhetschef: Helen Skogsberg tel:072- 599 36 70

 Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
166866
 
Sista ansökningsdatum:
2020-02-16
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet: Herrman Hjort tel 08-616 34 81

Kontaktpersoner

Eva Kristensen
Tel: 08-616 32 23
Rita Glietsch
Tel: 08-616 34 81
Helén Skogsberg
Tel: 08-616 21 51