Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Sjuksköterskor – kom på BARNKALAS till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset!

2019-12-13
Region Stockholm, Sjuksköterska

Akut- och neonatalvårdssektionen bjuder in till introduktion enligt BARNKALAS, en modell som innebär att din introduktion är lång och individuellt anpassad. Utbildningsansvariga sjuksköterskor och handledare ansvarar tillsammans med dig för att introduktionen ska leda till en trygg start på din nya arbetsplats. Introduktionen innehåller även en teoretisk del.

Vi uppmuntrar till kompetensutveckling och stöder dig som efter några år i yrket önskar gå specialistutbildning.

På neonatalvårdssektionen vårdas för tidigt födda barn och nyfödda sjuka barn. Omvårdnaden inbegriper allt från högteknologisk intensivvård till att stödja och uppmuntra amning inför hemgång. Föräldrarna deltar i omvårdnaden av sitt barn under hela vårdtiden som kan variera från några timmar till flera månader. En av dina viktiga arbetsuppgifter är att få föräldrar att känna sig delaktiga och trygga under vistelsen hos oss.

Akutvårdssektionen består av barnakutmottagning, avdelning 64, avdelning 74. Barnakuten tar emot barn och ungdomar i ålder 0-18 år med allvarliga akuta sjukdomstillstånd som kräver omedelbar vård. Även barn som behöver vård för lättare kirurgiska eller ortopediska åkommor kan tas omhand. På avdelning 64 och 74 vårdas barn och ungdomar upp till 18 år med skiftande diagnoser och vårdbehov. De vanligaste inläggningsorsakerna är infektion och andningsbesvär, framförallt under vinterhalvåret. Utöver det vårdar vi långvarit sjuka, barn med diabetes, aneroxia och magtarmssjukdomar. Längre medicinska utredningar förekommer. Vi har även kirurgiska uppdrag.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Anställningsform: Tillsvidare/Heltid

Kvalifikationer: Leg.sjuksköterska

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du fungerar bra i team och har förmåga att bemöta patienter, anhöriga och kollegor med respekt.

 

Förbund: Vårdförbundet

Namn: Linda Tursfors,neonatalvårdssektionen, 08-616 12 71

Förbund: Vårdförbundet

Namn: Emmi Kytölä, akutvårrdssektionen, 08-616 12 64

 

 

 
Referensnummer:
167179
 
Sista ansökningsdatum:
2020-01-31
 
Fackliga representanter:
Linda Turfors, neonatalvårdssektionen 08-6161271

Kontaktpersoner

Bo Norberg
Tel: 08-616 47 78
Lisa Skogström
Tel: 08-616 46 57
Marina Adler-Runow
Tel: 08-616 41 48