Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Specialistläkare i gastroenterologi och internmedicin (LUS) till verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset!

2020-01-13
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Verksamhetsområde Internmedicin söker nu en driven dubbelspecialist i gastroenterologi och internmedicin för att fortsätta vårt arbete framåt för att bli Sveriges ledande akutsjukhus.

Vår verksamhet präglas av gott samarbete och gemenskap, där man arbetar i team med många kunniga medarbetare. Du bör vara intresserad av att ta ansvar, utveckla verksamheten och dela med dig av dina kunskaper. Den gastroenterologiska delen av sektionen för gastroenterologi och lungmedicin består av en slutenvårdsavdelning, dagvårdsverksamhet samt öppenvårdsmottagning. På endoskopienheten bedrivs omfattande endoskopisk verksamhet. Du välkomnas av specialister i gastroenterologi och för närvarande 5 ST-läkare som tillsammans med övriga medarbetare utgör en enhet med bred gastroenterologisk och hepatologisk kompetens.

Arbetsuppgifter:

Som specialist i gastroenterologi ingår tjänstgöring omväxlande inom slutenvård, öppenvård samt på endoskopienheten. På vår slutenvårdsavdelning vårdas patienter med gastroenterologiska/hepatologiska sjukdomar samt akut internmedicinska patienter. Rond- och konsultarbete dagtid helger samt tjänstgöring som bakjour eller husjour ingår. Schemalagd tjänstgöring på akutmottagningen ingår inte.

På verksamhetsområde Internmedicin värnar vi om en god arbetsmiljö, flexibilitet och tvärprofessionellt samarbete. Vi har en framträdande position inom klinisk undervisning och patientnära forskning. Vi ser gärna att du har intresse av att bedriva klinisk patientnära forskning inom det gastroenterologiska området. Vi bedriver högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare.

Anställningsform: Tillsvidare

Kvalifikationer:

• Specialistläkare med dubbelspecialisering i medicinsk gastroenterologi och hepatologi samt internmedicin.

• God erfarenhet av gastro- och koloskopi och självständigt kunna utföra diagnostiska och terapeutiska undersökningar som förekommer på ett akutsjukhus.

• Forskningserfarenhet samt erfarenhet av kliniska prövningar är meriterande.

• Tidigare erfarenhet av utvecklings- och processarbete är meriterade.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som viktigt att du:

• Är empatisk och bemöter patienter, anhöriga och medarbetare med respekt.

• Är utåtriktad med väl utvecklad förmåga att arbeta i team.

• Är flexibel och noggrann för att kunna möta ständiga förändringar i verksamheten och göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete.

• Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

• Har intresse av att medverka i forsknings- och utvecklingsarbete.

• Har intresse av undervisning och handledning.

Vi ser fram emot att vid en intervju ha en fördjupad dialog om hur du med din erfarenhet och kompetens kan bidra till att utveckla vår verksamhet.

Information om tjänsten lämnas av:

Sektionschef

Överläkare Bengt Lavö

072-4688582   

bengt.lavo@sll.se

 

 Fackliga företrädare:

SACO, Henrik Wagner

Tel: 08-616 31 14

 

 

 

 
Referensnummer:
167202
 
Sista ansökningsdatum:
2020-01-26
 
Fackliga representanter:
SACO, Henrik Wagner

Kontaktpersoner

Bengt Lavö
Tel: 086163694