Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vi söker ST-läkare till SÖS Akuten

2020-01-03
Region Stockholm, ST-läkare

Södersjukhusets akutmottagning är Region Stockholms och Sveriges största akutmottagning.  

 

På akutmottagningen jobbar vi med blandade patientflöden i olika sektioner. Alla tider på dygnet finns en specialist i akutsjukvård i tjänst men vi samarbetar även med övriga traditionella specialiteter som bemannar en del av akuten. Vårt teamarbetssätt och tillgång till specialister ger god möjlighet till klinisk handledning.  

 

Verksamhetsområde Akut på Södersjukhuset har haft akutläkare sedan år 2000 och vi växer stadigt. Våren 2020 flyttar vi in i nya hypermoderna lokaler och visionen är då att akuten ska bemannas helt av akutläkare. För närvarande finns 23 specialistläkare i akutsjukvård, ett 50-tal ST-läkare i akutsjukvård samt ett 8 legitimerade underläkare. Vi har goda möjligheter till klinisk forskning i samarbete med flera olika forskargrupper knutna till Karolinska Institutet.

 

Vi har en tillväxtplan för ST-läkare varje år och ska under våren 2020 tillsätta ytterligare ST-tjänster.

    

Välkommen att vara med på Södersjukhusets akutmottagnings resa till att inte bara vara störst utan även bäst!  

 

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning.

 

Kvalifikationer:  

Legitimerad läkare med svensk legitimation. Goda kunskaper i svenska språket både skriftligt och muntligt. Minimum sex månaders erfarenhet av Akutsjukvård från en Akutmottagning med befintlig ST-utbildning i Akutsjukvård.   

 

Personliga egenskaper:  

Vi söker dig som gillar ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Viktiga personliga egenskaper är därför att fungera under press. Vi värdesätter också lojalitet och samarbetsförmåga. Du delar vår värdegrund ”För patienten – med patienten” som skall finnas med i varje beslut och varje vägledande i det dagliga arbetet.  

 

 
Referensnummer:
167462
 
Sista ansökningsdatum:
2020-01-31
 
Fackliga representanter:
Saco Läkarföreningen

Kontaktpersoner

Isabelle Önnestrand
Tel: 08-6165237
Sara Kärrsten
Tel: 08-6162065