Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Teknikchef / CTO till Bilddiagnostik på Södersjukhuset

2020-01-10
Region Stockholm, Data/IT

Tekniken och verksamheten inom bild- och funktionsmedicin utvecklas med rasande fart och nu behöver vi på SöS verksamhetsområde Bilddiagnostik en utvecklingshungrig teknikchef som vill hjälpa oss att bli ännu bättre och maximera nyttan av befintlig och kommande teknik för patienternas väl!

Verksamhetsområdet Bilddiagnostik på SöS består av Röntgenkliniken, Fysiologiska kliniken och Bröstcentrum Mammografi. Vi är ungefär 240 medarbetare totalt. Som teknikchef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och fungerar som verksamhetsområdeschefens "högra hand" i frågor kring teknik och strategisk verksamhetsutveckling.

Du är linjechef för ett team om tre kollegor som är systemförvaltare / IT-specialister på verksamhetsområdet och du koordinerar även arbetet för klinikernas egna verksamhetsutvecklare (3 personer, deltidsuppdrag). Du kommer samarbeta brett med kollegor från såväl verksamhetsområdet som från medicinteknik och IT.

Kvalifikationsmässigt vill vi att du:

  • tidigare arbetat med teknikfrågor inom bild- och funktionsdomänen
  • har kunskap om och erfarenhet av bildgivande modaliteter, RIS/PACS-system och tillhörande standarder såsom DICOM och HL7
  • har dokumenterad erfarenhet av projektledning och förbättringsarbeten i komplexa organisationer
  • har intresse av och gärna kunskap om artificiell intelligens och dess applikationer inom medical imaging
  • har en akademisk examen med lämplig inriktning

Som person är du självständig, pragmatisk, strukturerad, engagerande, envis och trygg. Du är bra på att kommunicera i tal och skrift och trivs med att jobba brett mot olika konstellationer av kollegor och professioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss ärdet viktigt att trivas på jobbet.

Sista ansökningsdag är 2/2. Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Varmt välkommen in med din ansökan!

Information om tjänsten lämnas av: Johan Henriksson, Verksamhetsområdeschef, tel: 072-468 85 29

 

 
Referensnummer:
167594
 
Sista ansökningsdatum:
2020-02-02
 
Fackliga representanter:
Sofi Wickström, SACO, tel 08 - 616 44 90