Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Chef till Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Handen

2020-01-29
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Vi söker dig som är nytänkande, ser möjligheter och har intresse att fortsätta utveckla verksamheten vid barn-och ungdomsmottagningen i Handen.

Som chef för Handens barn-och ungdomsmottagning (BUM) har du ansvar för att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten såväl kliniskt som vetenskapligt för att ge barnen/ungdomarna optimal vård.  Du har personal- och ekonomiansvar och är närmaste chef för läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och psykologer. Mottagningen har idag 17 anställda.

Chefskapet kombineras med grundprofession som läkare/ sjuksköterska på barnmottagningen. Chefsskapet är på deltid och omfattningen kan diskuteras. Organisatoriskt hör mottagningen till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Södersjukhuset och du blir direkt underställd verksamhetsområdeschefen för Sachsska.
Södersjukhuset erbjuder dig som chef ett omfattande chefsutvecklingsprogram.

Hos oss utreder och behandlar vi många olika medicinska och neuropediatriska sjukdomar hos barn och ungdomar 0-18 år. Vi arbetar i team och våra barnsjuksköterskor har också egna mottagningar. Vi utreder och behandlar allergi och astma. Vi har en etablerad och omfattande verksamhet för utredning och behandling av ADHD. Samverkan med barn- och skolhälsovård samt primärvård är en viktig del av verksamheten. Vid mottagningarna utbildas ST-läkare i pediatrik och allmänmedicin.

Vi söker en chef med stort intresse för ledarskapsfrågor. Du har god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft. Vi söker dig som lockas av att organisera mottagningen, skapa nya arbetssätt och hitta samarbetsformer med närliggande vårdgivare. Du ska även skapa förutsättningar för samt stödja och uppmuntra forskning.

Under 2020 kommer Handen BUM att övergå till att bli en sjukhusansluten vårdvals-BUM i Sachsskas regi.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Anställningsform:
Chefsuppdraget är tidsbegränsat och kombineras med en grundanställning, tillsvidare som läkare eller sjuksköterska.

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetstid:
Heltid

Kvalifikationer:
Leg läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin. Tjänsten är överläkare, bitr överläkare eller specialistläkare beroende på sökandes kvalifikationer.

Leg sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom barn- och ungdom (inget krav men en merit)

Du som söker ska vara genuint intresserad av ledarskap och det är meriterande om du har chefserfarenhet.

Personliga egenskaper:
Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet för medarbetarna. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Ansökan består av följande:

1. Digital ansökan som du gör direkt på Södersjukhusets webbsida, www.sodersjukhuset.se, Landstingets webb, http://www.sll.se/ledigajobb eller via https://arbetsformedlingen.se/platsbanken.

2. Om du är läkare ska även följande bestyrkta handlingar skickas in i pappersform i ett exemplar. Tjänsten är LUS. Se adress längst ned.

För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar via post till verksamhetsområdets personalspecialist:

- Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS” och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter ”Läkare” och Meritförteckning för specialistläkartjänster.)
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Publikationsförteckning

Använd denna adress för dina bestyrkta handlingar i pappersform:

Södersjukhuset
Sachsska barn- och ungdomssjukhuset
Att: Maria Andersson
118 83 Stockholm

Märk ansökan med Ref.nr: 167854

 
Referensnummer:
167854
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-05
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen på SÖS AB, Clara Strömberg, 08-616 35 86

Kontaktpersoner

Fredrik Stenius
Tel: 08-616 40 29