Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Kardiologsjuksköterska till Södersjukhuset

2020-01-22
Region Stockholm, Sjuksköterska

Verksamhetsområde Kardiologi är inne i en spännande utveckling och vi behöver fler engagerade medarbetare som är redo för att tänka nytt och har en vilja att påverka.

Vill du ha en av nyckelrollerna i inläggningsprocessen, med flödes- och vårdplatsansvar? Då är Du varmt välkommen att söka tjänsten som Kardiologsjuksköterska på Södersjukhuset. Vi söker dig som har flera års erfarenhet av akut hjärtsjukvård och/eller arbetat på akutmottagning. Har du dessutom en specialistutbildning i kardiologisk omvårdnad/medicin med inriktning kardiologi eller akutsjukvård är det extra meriterande.

Uppdrag:

Ditt uppdrag som kardiologsjuksköterska består av olika delar där en stor del är att som flödes- och vårdplatsansvarig sjuksköterska ansvara för inläggningsprocessen, framför allt från akutmottagningen in till någon av de tre kardiologiska vårdavdelningarna, samt från HIA/MIVA. Du arbetar i nära samarbete med kardiologjouren på MIVA och akuten. Du kommer också att utgöra ett stort stöd i de olika vårdteamen och vid behov systematiskt leda och prioritera vårdinsatser i det akuta omhändertagandet av svårt sjuk patient.

Uppdraget som kardiologsjuksköterska är på ca 30 % och övrig tid arbetar du som arbetsledare på avdelningen och/eller kliniskt i eget vårdteam med undersköterska och läkare.

I din roll som sjuksköterska på vårdavdelningen planerar, leder och utför du omvårdnadsarbete. Vi arbetar i tvärprofessionella team. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas. Vi är mycket positiva till om du är intresserad av kvalitetsutveckling och forskning.

Vi erbjuder:

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket bra kommunikationer. Ett givande och utvecklande uppdrag som också öppnar upp för spännande karriärmöjligheter. Vi har kompetenta, seriösa och trevliga arbetskamrater, en individuellt anpassad inskolning och kompetensutveckling.

Det finns möjlighet till friskvård i fina träningslokaler

Anställningsform:

Tjänsten är tillsvidare som kardiologsjuksköterska/specialistsjuksköterska på verksamhetsområde kardiologi, dag/kväll/natt. Alternativt kväll/natt.

 Kvalifikationer:

Du är legitimerad sjuksköterska med minst 3 års erfarenhet av kardiologisk akutsjukvård eller erfarenhet från akutmottagning. Meriterande är om du har en specialistsjuksköterskeexamen i kardiologi omvårdnad/medicin inriktning kardiologi eller akutsjukvård.

Personliga egenskaper:

I din roll som kardiologsjuksköterska har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl intern som externt, och du har en god strategisk och analytisk förmåga.

Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper, Du är lugn, trygg, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Det är viktigt att du kan vara både stödjande och tydlig, samt att du har förmåga att leda och engagera dina kollegor i arbetet för en god och säker vård.

Slutligen har du också en drivkraft som gör att du kan driva förändrings- och förbättringsarbete och vara en inspirationskälla för alla yrkeskategorier.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

 

 

 
Referensnummer:
167896
 
Sista ansökningsdatum:
2020-02-19
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet: Herrman Hjort tel 08-616 34 81

Kontaktpersoner

Eva Kristensen
Tel: 08-616 32 23