Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Projektledare / Medicinteknisk ingenjör

2020-02-06
Region Stockholm, Medicinteknisk ingenjör/medicintekniker

Vi söker nu en projektledare till Medicinsk Teknik.  

Medicinsk Teknik består av 30 ingenjörer som arbetar med service och underhåll av medicinteknisk utrustning och support till verksamheter inom medicinsk bild, operation, fysiologi, akuten, kardiologi med flera.  

Vi har nya lokaler i anslutning till den nya behandlingsbyggnaden som öppnade hösten 2019 med 24 nya operationssalar och ny sterilverksamhet och under våren öppnar Södersjukhuset en av Skandinaviens största akutmottagningar.

Medicinsk Teknik står inför verksamhetsanpassning då sjukhuset nu ska genomföra den digitala färdplanen för framtidens hälso- och sjukvård där bl a en ny plattform för vårdinformation ska implementeras och integreras med befintliga system. Vi vill att du är delaktig och drivande i det förändringsarbetet.

Arbetsuppgifter:
Som projektledare ansvarar du för att driva och följa upp projekt som är till nytta för Medicinsk Teknik och Södersjukhuset. Du leder och fördelar arbetet i projekten som ska stötta vården i sin utvecklande och digitaliserande bana. Din uppgift är också att fånga upp behov av utveckling och förbättring, beskriva dessa och ta initiativ till nya projekt.
Rollen är bred och operativ då den medicintekniska avdelningen har ett omfattande och föränderligt uppdrag. Medicinsk Teknik stöttar patientsäkerhetsarbetet där IT, egentillverkning och riskhantering ofta ligger i fokus. Vi har idag beskrivna processer för underhåll, användarstöd och anskaffning och vi ser ett ökat behov av att bedriva arbetet i projektform. Förutom projekt kommer du också att leda och genomföra uppdrag och utredningar initierade av Medicinsk Teknik.

Du bidrar med din kompetens i projekt och du kommer även att ha roll som tekniskt ansvarig för någon apparattyp och något patientnära system. Som tekniskt ansvarig är det viktigt att kunna planera arbete för underhåll, systemuppdateringar och systemuppgraderingar eftersom användare, leverantörer och IT-personer behöver engageras.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning tjänstgöring mån – fre 40,00 tim/vecka, flextid

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har ett stort intresse för projektledning och medicinsk teknik. Du har god förmåga att driva, kommunicera och skapa samförstånd. Du ska kunna ansvara för och rapportera ekonomi, kvalitet och resurser i projekteten.

Vi tror att du har erfarenhet av projektledning sedan tidigare men viktigast är att du har intresse och fallenhet för målstyrning och ledarskap. Har du kunskaper och vana inom produktionsdatabasen Medusa är det en fördel.

Du bör ha relevant högskoleutbildning och erfarenhet av medicintekniskt arbete med inriktning mot service och teknisk support.

Personliga egenskaper:
Du vill vara med och påverka utfallet av de förändringar som krävs i dagens hälso- och sjukvård.

För att nå framgång i detta arbete är du resultatinriktad och drivande. Du är kommunikativ, lyhörd och bygger goda relationer. Du har förmågan att leda arbetet utifrån tydliga mål, strategier och med patientnyttan i fokus.

Som person är du bra på att lyssna och föra fram ett budskap, du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är relationsskapande och trivs när du samverkar med andra. Ditt intresse, din drivkraft och kommunikationsförmåga kommer att ha betydelse för resultatet.

Information om tjänsten lämnas av:
Chef Medicinsk Teknik Git Eliasson
tel:08-616 17 22

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
168317
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-01
 
Fackliga representanter:
SACO-rådet på Södersjukhuset tel:08-616 35 86