Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Fysiologiska kliniken söker en ST-läkare

2020-02-07
Region Stockholm, ST-läkare

Fysiologiska kliniken har en bred verksamhet med tonvikt inom akutverksamhet. Metoder vi utför är Hjärtdiagnostik med ultraljud, Kärlultraljud, Arbetsprov, nuklearmedicin (myokardscintigrafi och njurscintigrafi), Hjärt-MR, Spirometri, Långtidsregistrering av EKG och blodtryck samt neurofysiologi. Vi är idag cirka 40 medarbetare och utför omkring 18000 undersökningar per år.

Vi utlyser en ST-tjänst i klinisk fysiologi. Kliniken har 9 specialister, 3 ST-läkare och 20 BMA. I verksamheten ingår ultraljud hjärta och kärl, hjärtscintigrafi, njurscintigrafi, arbetsprov, vilo EKG, långtids EKG, spirometri samt MR hjärta. Tillsammans med röntgen utförs CT kranskärl och TAVI-utredningar.

Fysiologiska Kliniken deltar i läkarutbildningen vilket skapar möjligheter för dig som är undervisningsintresserad. Vi har en utarbetad ST-planering med handledare och det finns alltid specialistläkare i närheten som du kan få hjälp av i ditt dagliga arbete. Alla ST-läkare deltar också i Södersjukhusets utvecklingsprogram inom ledarskap, organisation och vetenskapligt arbete.  

Vår arbetsplats

Fysiologiska kliniken på Södersjukhuset är en egen klinik men ingår tillsammans med Röntgen och mammografi i verksamhetsområdet Bilddiagnostik. Neurofysiologi ligger under Fysiologiska kliniken men undersökningarna bedöms av neurofysiologer. Vi har modern utrustning samt en effektiv och välorganiserad verksamhet. Vi har kärlronder tillsammans med kärlkirurgiska kliniken och röntgen samt hjärtronder tillsammans med kardiologkliniken och thoraxkirurgiska kliniken på Karolinska Solna.

Vem vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har ett genuint intresse för klinisk fysiologi. Vi tror att du trivs med patientkontakt samt är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att dina värderingar stämmer överens med Södersjukhuset värdegrund.  

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Placering: Fysiologiska kliniken Södersjukhuset

Anställningsform: Tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Kvalifikationer: Leg. läkare

Övrig information: Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef: Mojgan Montakhaby. Tel: 08-6162914

Medicinskt ledningsansvarig: Arne Olsson. Tel: 08-6193527

 
Referensnummer:
168349
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-06
 
Fackliga representanter:
Johan Gustafsson, Läkarförbundet, tel: 08-6161000 (växeln)

Kontaktpersoner

Mojgan Montakhaby
Tel: