Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vårdenhetschef till infektionsavdelning 10 i den nya sjukhusbyggnaden

2020-02-07
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Infektionskliniken/Venhälsan på Södersjukhuset har ett brett uppdrag inom sluten- och öppenvård. Vi söker dig som vill ha den unika chansen att tillsammans med oss fortsätta bygga upp vården och processerna tillsammans med våra kompetenta medarbetare på avd 10Infektionskliniken/Venhälsan på Södersjukhuset har ett brett uppdrag inom sluten- och öppenvård. Vi söker dig som vill ha den unika chansen att tillsammans med oss fortsätta bygga upp vården och processerna tillsammans med våra kompetenta medarbetare på avd 10

Avdelning 10 har 24 vårdplatser, samtliga är enkelrum. Infektionskliniken/Venhälsan har nära samarbeten med samtliga kliniker på Södersjukhuset. På infektionsavdelningarna vårdas patienter som bedöms vara i behov särskild infektionskompetens ex pneumoni, sepsis, endokardit, CNS-infektioner och infektioner hos patienter med nedsatt immunförsvar.

Infektionskliniken/Venhälsan bedriver även en bred verksamhet inom konsultverksamhet för hela Södersjukhuset och öppenvård. Inom öppenvård har vi en mindre verksamhet inom allmän infektion och en stor verksamhet inom HIV, STI samt PrexepostionsProfylax (PrEP) mot HIV. Vårt venerologiska uppdrag riktar sig till målgruppen män som har sex med män (MSM).

 

Om tjänsten

Som vårdenhetschef ansvarar du för avdelningens dagliga drift, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Rollen innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och måltidsansvarig på vårdavdelningen. Medarbetargruppen består av ca 45 medarbetare. Du kommer ha ett nära samarbete med vårdenhetschefen på infektionsavdelning 8.

Vårdenhetschefen arbetar också med att implementera nya arbetssätt och rutiner samt driver förändringsarbete och projekt. Organisationens stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR Partner och Controller mm finns för att stödja dig i rollen. Du rapporterar till Verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp.

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier.  Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att trivas på jobbet.

 

Vi söker dig som

  • är leg. sjuksköterska
  • har tidigare erfarenhet som chef i vårdmiljö

 

Det är meriterande med

  • erfarenhet av att leda slutenvård
  • erfarenhet av att framgångsrikt ha lett förändrings- och förbättringsarbete

För att lyckas i rollen

  • är du innovativ, lyhörd, empatisk och flexibel och är van att samarbeta med olika personalkategorier
  • är du tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation.
  • Har du en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus
  • har du goda HBTQ-kunskaper

 

Personliga egenskaper

  • Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga samt att du har en öppen attityd mot alla typer av människor

 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning som leg sjuksköterska med tidsbegränsat chefsförordnande som vårdenhetschef.

 

Information om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Emma Lindbäck

tel: 072-599 35 29

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet Centra Söder
tel: 070-4843310

 

 

 
Referensnummer:
168350
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-01
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, tel: 070-4843310

Kontaktpersoner

Emma Lindbäck
Tel: