Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Medicinsk teknik söker chef till Projekt & Kvalitet

2020-02-12
Region Stockholm, Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Vi söker nu en operativ chef till gruppen Projekt & Kvalitet inom Medicinsk Teknik. Gruppen består av 5 ingenjörer som arbetar med projektledning inom medicinsk teknik, vårdutveckling med stöd av teknik och digitalisering men också service och underhåll av medicinteknisk utrustning och support till Södersjukhusets alla verksamheter. I gruppen finns expertis inom regelverk för medicintekniska produkter samt ledningssystem för kvalitet.

Medicinsk Teknik har med central förvaltning av medicinteknisk utrustning, nya strategiska investeringar och behov av vårdutveckling fått ett utökat behov av ingenjörer med projektledaregenskaper. Konstellationen är relativt ny och du som chef kommer ha stora möjligheter att påverka upplägg och inriktning.

Arbetsuppgifter:
Som chef för Kvalitet & Projekt har du personal- och budgetansvar. Du leder och fördelar arbetet mellan gruppens ingenjörer och ansvarar för att utveckla både verksamhet och medarbetare.
Rollen är bred och operativ då arbetet inom medicinsk teknik består av olika uppgifter inom våra processer underhåll, användarstöd och anskaffning. Du leder gruppen och även projekt av olika omfattning. Din roll innebär ledning och styrning av projektledare och projekt. Du bidrar med din kompetens inom projektledning, ledarskap, Medicinsk Teknik och vård för att utveckla avdelningen som helhet. Du kommer ingå som en av sex chefer i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till chefen för Medicinsk Teknik.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning tjänstgöring mån – fre 40,00 tim/vecka, flextid. Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskapsfrågor. Du har god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft och ser vikten av att skapa en bra arbetsmiljö som bygger på samverkan, delaktighet och kommunikation.

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, ledarskap och medicintekniskt arbete med inriktning mot service och teknisk support. Vi tror att du har teknisk utbildning på högskolenivå inom medicinsk teknik. Du får gärna ha erfarenhet av att ha varit chef tidigare och viktigast är att du har ett stort intresse och fallenhet för ledarskap, kanske från en roll som projektledare. Vi tror att du har projektvana sedan tidigare, är van att arbeta processinriktat och ser gärna att du har erfarenhet inom ledningssystem för kvalitet och regulatoriska frågor. 

För att nå framgång i detta arbete är du resultatinriktad och drivande. Du är kommunikativ, lyhörd och bygger goda relationer. Du har förmågan att skapa helhetssyn vad det gäller verksamhetens behov. Tillsammans med dina medarbetare förväntas gruppen erbjuda professionell projektledning.

Personliga egenskaper:
Som person är du bra på att lyssna och föra fram ett budskap, du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är relationsskapande och trivs när du samverkar med andra. Det är viktigt att du har en god överblick och helhetssyn på verksamheten, kan bidra med ett strukturerat arbetssätt och en god problemlösningsförmåga. I din ledarroll är du mån om att dina medarbetare utvecklas inom sina kompetenser. Du måste kunna arbeta utifrån Södersjukhusets värdegrund med ett patient- och kundperspektiv.

Information om tjänsten lämnas av:
Chef Medicinsk Teknik Git Eliasson
tel:08-616 17 22

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 
Referensnummer:
168414
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-15
 
Fackliga representanter:
SACO Sverker Forsberg tel:08-616 1005 Vision Södersjukhuset tel:072 - 582 46 08