Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Semestervikarier till gynsektionen SÖS!

2020-02-12
Region Stockholm, Sjuksköterska

Verksamhetsområde Kvinnosjukvård/förlossning är ett av Södersjukhusets elva verksamhetsområden och har ca 650 medarbetare. Den gynekologiska verksamheten innefattar egen akutmottagning och en akutmottagning för våldtagna. Vi har en gynekologisk slutenvårdsavdelning och en stor dagkirurgisk verksamhet med egen operationsavdelning. Verksamhetsområdet har också en stor gynekologisk mottagning och en psykosocial enhet.

Gynsektionen söker semestervikarier med stort intresse av kvinnosjukvård. På vår arbetsplats händer det mycket under dygnets timmar och du får ett varierande och utvecklande arbete. Du kommer att möjlighet att arbeta på någon av våra tre enheter; gynekologisk akutmottagning, akutmottagningen för våldtagna eller vårdavdelning 72.

Gynekologisk akutmottagning

Till den gynekologiska akutmottagningen kommer kvinnor med akuta problem. Som barnmorska/sjuksköterska har du mycket varierande arbetsuppgifter alltifrån en första bedömning av patientens vårdbehov, triagering, anamnestagning, provtagning, läkemedelshantering, telefonrådgivning, dokumentation i Take Care till optimering av patient inför hemgång eller inläggning. Här arbetar vi i team med läkare och undersköterskor. För att arbeta på akuten krävs erfarenhet i yrket. Gynerfarenhet önskvärt men inget krav. Tjänsten innebär rotation till vår akutmottagning för våldtagna, forensisk utbildning ingår för alla nyanställda.

Akutmottagningen för våldtagna

Tar emot personer (oavsett kön) som utsatts för våldtäkt, inom en månad från övergreppet. Som sjuksköterska på Akutmottagningen för våldtagna arbetar du med akutbesök, återbesök och telefonkontakter. Vid akutbesöket sker rättsmedicinsk och medicinsk undersökning.

Du har en självständig roll med intake-samtal, provtagning, spårsäkring. Det är viktigt att du känner dig trygg med att bemöta människor i kris så vi ser gärna du har erfarenhet av psykiatri eller akutverksamhet. Du jobbar i samråd med läkare och samtalsterapeuter då vi följer patienterna genom hela krisförloppet med återbesök. Det är en hel del dokumentation så man behöver gilla att vara noggrann administrativt, särskilt eftersom vi bistår polisen med bevismaterial.  

Vårdavdelning 72

Gynekologiska vårdavdelningen 72 söker just nu sjuksköterskor som har intresse av kvinnosjukvård. På vår arbetsplats händer det mycket under dygnets timmar och du får ett varierande arbete. 

   Avdelningen bedriver både planerad och akut kirurgisk vård. Vi vårdar även akuta 

gynekologiska sjukdomstillstånd, tidigt gravida och nyförlösta kvinnor. Då många av 

våra planerade operationer är dagkirurgiska ingrepp medför detta att patienterna ej 

behöver vårdas här nattetid i någon större utsträckning. 

Vi arbetar teambaserat med patienten i fokus på vårdavdelningen som bedriver både 

elektiv kirurgi samt akutsjukvård. Här arbetar barnmorskor, sjuksköterskor och 

undersköterskor tillsammans med läkare. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet inom yrket. Du har intresse och erfarenhet av gynekologisk eller kirurgisk sjukvård. Oavsett bakgrund får du en individuellt anpassad introduktion. Bra om du har vana att arbeta i Take Care journalsystem. Se över vad passar med tanke på sommarjobb samt är det ngn specifik kunskap som krävs på ngn enhet?!

 Anställningsform:

Vikariat eller timanställning, dag/kväll och natt.

Fackliga företrädare:

Vårdförbundet Centra Söder, tel: 070-484 33 10

 

Ange gärna i din ansökan om det är någon enhet du är mer intresserad av att arbeta på.

Vill du arbeta med oss i sommar? Välkommen med din ansökan!

Vid anställning begärs utdrag från misstanke- och belastningsregistret enligt Södersjukhusets rutin.  

 

 

 
Referensnummer:
168465
 
Sista ansökningsdatum:
2020-03-20
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310

Kontaktpersoner

Eva Johansson
Tel: 08-6162080
Monika Hartig
Tel: 08-6164682 alt 08-616 46 70
Sophia Grigoriou
Tel: 086162071