Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2020-03-18
Region Stockholm, Sjuksköterska

Avdelning 74 är en del av Akutvårdssektionen. Här vårdas barn och ungdomar upp till 18 års ålder med skiftande diagnoser och vårdbehov. De vanligaste inläggningsorsakerna är infektioner och andningsbesvär, framförallt under vinterhalvåret. Utöver det vårdar vi barn med diabetes, anorexia och mag- och tarmsjukdomar. Längre medicinska utredningar förekommer. Vi har även kirurgiska uppdrag.

Det breda åldersspannet innebär stora möjligheter att utveckla din kompetens, kommunikation och kreativitet. Variationen av diagnoser ger även möjlighet till ökad kunskap om sjukdomstillstånd hos barn och ungdomar samt en utvecklad förmåga att möta familjer i olika situationer.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset. Sachsska erbjuder
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Flera medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Anställningsform:

  • Tillsvidare eller vikariat
  • Heltid

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Kvalifikationer 

Leg sjuksköterska. Minst ett års erfarenhet som sjuksköterska är ett krav.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper 

Engagerad, nyfiken, kreativ samt god organisation- och samarbetsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
168801
 
Sista ansökningsdatum:
2020-04-08
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Petra Lidbeck och Sara Hallén tfn 08-6161274

Kontaktpersoner

Rebecka Mattiasson
Tel: 08-616 45 17