Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Vikarierande arbetsterapeut NU-teamet på Sachsska barn-och ungdomssjukhuset

2020-06-26
Region Stockholm, Arbetsterapeuter

Hos oss får du ett utvecklande och spännande arbete i ett högspecialiserat utredningsteam med kompetenta och trevliga kollegor.

Som arbetsterapeut kommer du till stor del att jobba i NU-teamet som är ett neuropsykiatriskt utredningsteam som utreder oklara utvecklingsavvikelser hos barn i åldrarna 0–17 år med betoning på barn under 4 år. Du kommer även att ingå i team på andra enheter som bland annat neurologmottagningen och reumatolog/hematologmottagningen men andra patientgrupper. 

Arbetsterapeutens arbetsuppgifter är att utreda avvikelser rörande finmotoriska och perceptuella förmågor med hjälp av standardiserade bedömningsinstrument samt kartlägga barnets adaptiva färdigheter. Tjänsten innebär även kartläggning och bedömning av hjälpmedelsbehov samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel. 

Anställningsform: Vikariat (from 200831-210630)

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av arbete med barn. Kunskap om neuropsykiatri är önskvärd, erfarenhet av arbete i neuropsykiatriskt utredningsteam är meriterande liksom att använda finmotoriska bedömningsinstrument.

 

Personliga egenskaper

Teamarbetet förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du

skall kunna arbeta självständigt och ha god blick för helhetsperspektivet.

 

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Övrig information: 
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
169098
 
Sista ansökningsdatum:
2020-08-02
 
Fackliga representanter:
Marie Glandin, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter 08-466 2440

Kontaktpersoner

Helena Agenäs
Tel: 072-569 42 65