Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska sökes till Akutmottagningen för våldtagna

2020-03-16
Region Stockholm, Sjuksköterska

Akutmottagningen för våldtagna är unik i Sverige och en del av verksamhetsområde Kvinnosjukvård/förlossning. Vi tar årligen emot ca 800 nya patienter. Personer som söker hit har under senaste månaden utsatts för våldtäkt. Akutmottagningen erbjuder medicinsk och rättsmedicinsk undersökning, psykosociala och traumabearbetande insatser. Verksamheten startade oktober 2005 och tog de första tio åren enbart kvinnliga sökande men har sedan oktober 2015 börjat ta emot alla våldtagna i länet, oavsett kön eller könsidentitet.

Arbetsuppgifter:

Vår mottagning har både akutbesök och medicinsk- och samtalsterapeutisk uppföljning. Det är viktigt att du trivs med en dag som präglas av akuta besök blandat med planerad mottagning. Våra patienter behöver ett lugnt bemötande så det är viktigt att du känner dig stabil och kan härbärgera svåra berättelser.

Vid akutbesöket görs en rättsmedicinsk undersökning som kräver metodisk noggrannhet och en hel del dokumentation. Du kommer arbeta i samråd med läkare och undersköterskor, men du behöver ha vana att arbeta självständigt, ta egna beslut och ha god förmåga att kommunicera med övriga i teamet. Vid akutbesöken ingår ofta möte med anhöriga, polis eller annan medföljande. I den medicinska uppföljningen ingår provtagning, vaccinering, planering samt assistans vid läkaråterbesök. En hel del administrativt arbete görs så att patienter får rätt uppföljning hos oss eller hos dem vi hänvisar till. Du behöver vara en administrativ "fixare" i kombination med det akuta jobbet.

Det är viktigt att i rollen kunna förmedla lugn, visa respekt och ge tydlig information till våra patienter som är i akut kris. Rådgivning per telefon är också stor del i det dagliga arbetet. Utbildning i rättsmedicinsk undersökning och omvårdnad ges på plats.

Sjuksköterskan arbetar i ett team med såväl medicinsk (gynekolog, sjuksköterska, undersköterska) som paramedicinsk personal (psykolog, kurator, psykoterapeut) samt medicinsk sekreterare. Vi är nära organiserade med gynekologisk akutmottagning och gynekologisk vårdavdelning med vilka även resurser samordnas.

Anställningsform:

Semestervikariat med eventuell möjlighet till förlängning, heltid 38,25/vecka. Huvuddelen av arbetspassen förläggs vardagar dag eller kväll. Helg kan förekomma. Jourtid bemannas verksamheten i regel av personal från andra enheter inom kliniken.

Kvalifikationer:

Leg. sjuksköterska. Erfarenhet inom psykiatrin och gynekologi är meriterande.

Personliga egenskaper:

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper; ansvarstagande, flexibilitet, stresstålighet, självständighet, personlig mognad och ett gott omdöme. Du trivs med att jobba i team med olika yrkesgrupper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av journalsystemet TakeCare.

Information om tjänsten erhålls av:

Monika Hartig, vårdenhetschef, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, tfn 08-616 46 82

Lisa Andersson, HR-partner tfn 08-616 18 26 

Facklig företrädare:

Vårdförbundet Centra Söder, tfn 070-484 33 10

Intervjuer kan ske löpande under annonseringstiden. Vid anställning begärs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

 
Referensnummer:
169191
 
Sista ansökningsdatum:
2020-04-05
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, tfn 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Monika Hartig
Tel: 08-6164682 alt 08-616 46 70