Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Administrativ chef till Kvinnosjukvård/förlossning

2020-03-26
Region Stockholm, Medicinsk sekreterare/Läkarsekreterare

Kvinnosjukvården på Södersjukhuset har en omfattande verksamhet och i dagsläget arbetar ca 650 medarbetare inom verksamheten. Förlossningsvården rymmer hela vårdkedjan från mödravård till förlossning och eftervård. Förlossningsavdelningen är en av de största i Sverige med 14 moderna förlossningsrum. Det finns tre BB-avdelningar, BB-hotell och utöver det erbjuder vi BB-hemma eller återbesök till vår BB mottagning. Kvinnosjukvården behandlar också kvinnor med gynekologiska besvär och sjukdomar. Vi har en egen operationsavdelning med tillhörande vårdavdelning där det finns slutenvårdsplatser men också särskilda dagkirurgiska platser. Vi har också ett stort öppenvårds uppdrag med gynekologisk mottagning, abortmottagning och en egen gynekologisk akutmottagning samt en separat akutmottagning för våldtagna. Vi bedriver klinisk forskning inom våra verksamheter och har ett omfattande utbildningsuppdrag.  

Vi söker dig som är nytänkande, ser möjligheter och har intresse för att fortsätta att utveckla det viktiga arbetet med administrativt stöd till vården.  I uppdraget ingår det att säkerställa att vårdadministrationen koordinerar och optimera resursutnyttjande. Utveckla arbetssätt av det administrativa arbetet. Utöver det bereder vårdadministrativa chefen möjligheter för forskning, utbildning och utveckling.

Enheten består av medicinska sekreterare, IT-samordnare/handläggare, DRG barnmorskor/sjuksköterskor/administratör, kassaansvarig, läkaradministratör och stabssekreterare, totalt ca 30 personer. Som chef för den administrativa enheten har du ett övergripande ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

Rollen är mycket bred och du kommer att arbeta både strategiskt och stötta i det operativa arbetet. Administrativ chef är adjungerad i ledningsgruppen för Kvinnosjukvård/förlossning

Vi söker dig som: 

• tar tillvara medarbetarnas kunskap och initiativkraft  

• skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö, delaktighet och arbetsglädje 

• vill ha ett stimulerande arbete med ett positivt arbetsklimat och engagerade medarbetare 

• har intresse för ledarskapsfrågor och tycker att det är roligt att vara chef 

I arbetet ingår att initiera administrativa utvecklingsområden inom verksamhetsområdet.  

Till stöd i ditt arbete har du controller och HR-partner.  

Kvalifikationer: 

Du som söker ska ha lämplig högskoleutbildning och erfarenhet av administrativt arbete inom sjukvårdsvärlden. Gärna med kunskap om DRG som är viktigt redskap för budget i balans. Det är önskvärt att du har ledarskapsutbildning och erfarenhet som chef alternativt av projektledning eller annat utvecklingsarbete.  

Du har god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du har kunskap om sjukvårdens patientadministrativa system. 

Personliga egenskaper: 

För att lyckas i din roll som chef tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att växa och utvecklas i sina roller. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt.  

Som person är du handlingskraftig och nytänkande. Du arbetar självständigt och har en god ledarskapsförmåga. Självfallet har du en hög kommunikativ förmåga och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete. 

Anställningsform:  

Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen.  

Information om tjänsten lämnas av: 

Liselotte Björk, Vårdchef tlf: 072-569 43 06

Fackliga företrädare: 

Vision Mari Skalberg mari.skalberg@sll.se

Välkommen med din ansökan! 

 
Referensnummer:
169237
 
Sista ansökningsdatum:
2020-04-12
 
Fackliga representanter:
Vision

Kontaktpersoner

Liselotte Björk
Tel: