Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska till rotationstjänst mellan mottagning & avdelning, Södersjukhuset!

2020-03-17
Region Stockholm, Sjuksköterska

Vi söker efter dig som är intresserad av en tjänst som innebär rotation mellan vår moderna Endoskopienhet och vår Gastroenterologiska/Hepatologiska akutvårdsavdelning. En rotationstjänstgöring är både rolig och kompetensutvecklande och ger dig en bredd som sjuksköterska. Vi har i dagsläget några sjuksköterskor som gör detta vilket fungerar mycket bra och hoppas därför att även du kommer trivas!

Endoskopiskt centrum arbetar medicin, kirurg och anestesi tillsammans och vi utför ca 5500 undersökningar per år. Gastroskopi, koloskopi, bronkoskopi, ERCP, EUS, PEG inläggningar och dränageinläggningar är exempel på våra vanligaste undersökningar och ingrepp. Vi gör även endoskopiska undersökningar på barn samt har en egen uppvakningsavdelning. Dina arbetsuppgifter blir bl.a. att assistera, sköta provtagning, ansvara för sedering och smärtlindring vid undersökningarna på enheten. Vi utför dagligen terapier såsom polypektomier, blödningsstillande behandling, ballongvidgning mm.  

Gastroenterologi- och Hepatologiavdelningen är en medicinsk vårdavdelning med specialistinriktning mot mag- och tarmsjukdomar samt sjukdomar i levern. I arbetet på avdelningen ligger fokus på patientens behov. Vi vårdar bland annat patienter med sår/blödning i mag-tarmkanalen, kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, leversjukdomar som tumörsjukdomar men också patienter med allmänmedicinska sjukdomstillstånd.  

Rotationstjänsten innebär att man arbetar på Endoskopiskt centrum mån-tor kl.7-16, fr kl. 7-13.30 och på Gastroenterologi- och Hepatologiavdelningen schemalagd arbetstid, rotationen sker var 14:e dag.  

Vi tillhör verksamhetsområde Internmedicin, här lägger vi stort fokus på samarbete och kommunikation och värnar om en god arbetsmiljö, flexibilitet och ett tvärprofessionellt samarbete. Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi erbjuder friskvård i fräscha träningslokaler, betald friskvårdstimme samt friskvårdsbidrag.  

Anställningsform

Vikariat, med god möjlighet till tillsvidareanställning

Kvalifikationer  

-Legitimerad sjuksköterska.  

-Meriterande är erfarenhet av endoskopisk verksamhet och arbete med gastroenterologisk/hepatologisk inriktning.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, som innebär att du:  

• är ödmjuk och bemöter människor med respekt.  

• är utåtriktad och intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm.  

• är lugn, stabil med förmåga att prioritera och fatta snabba beslut. 

• är intresserad av människor och har förmåga att möta människor i svåra situationer. 

• kan förena självständigt arbete med god förmåga att samarbeta.

Information om tjänsten lämnas av

Elisabeth Pantzar, Vårdenhetschef     

Tel: 08-616 31 61

Facklig företrädare  

Vårdförbundet Centra Söder  

Tel: 070-484 33 10  

 

 
Referensnummer:
169254
 
Sista ansökningsdatum:
2020-04-12
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder