Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Projektledare för att samordna amningsvården i Region Stockholm

2020-05-20
Region Stockholm, Barnmorskor

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla framtidens amningsvård? Vi söker en självgående projektledare som ska leda ett unikt projekt som syftar till att utveckla och bidra till en mer jämlik, likvärdig och tillgänglig amningsvård i Region Stockholm. Rollen syftar till att koordinera förbättrings-och utbildningsinsatser inom amningsområdet i hela vårdkedjan, men med tonvikt på förlossning och BB vård. Tjänsten är en projektanställning på 100% under två år. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras.

Projektet är ett delprojekt i det nationella arbetet med att förbättra förlossningsvården i hela landet och finansieras av statliga stimulansmedel. Du kommer att vara anställd på Mödrahälsovårdsenheten i Region Stockholm men arbeta självständigt mot aktörer i hela vårdkedjan i regionen. Du kommer samarbeta med andra projekt som syftar till att förbättra vården för blivande och nyblivna föräldrar och finansieras av statliga stimulansmedel.

I din roll kommer du ansvara för:

  • att planera och genomdriva förbättringar inom amningsvården tillsammans med Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, vårdchefer och vårdutvecklare på förlossningsklinikerna, Barnhälsovårdsenheten, Mödrahälsovårdsenheten och sjukhusens gynmottagningar.
  • samordning av utbildningsinsatser i form av föreläsningar, seminarier, uppdragsutbildningar och laktationskonsultutbildning för personal i hela vårdkedjan.
  • kommunikationsinsatser till både personal och patienter för att säkerställa vård på rätt vårdnivå.
  • både utveckling av den amningsinformation som ges till blivande/nyblivna föräldrar och dialogen kring hur den delges vid olika tillfällen. Viktigt också att stödja utveckling av en ökad samstämighet hos personalen i amningsvårdkedjan.
  • utveckling och samordning av befintligt utbildnings-och undervisningsmaterial för hela vårdkedjan.
  • att stödja utveckling av ökad kvalitét i amningsvården på samtliga förlossningsenheter.
  • att personalen är väl förtrogen med och följer principerna för WHO/UNICEFs ”Tio steg för att skydda, främja och stödja amning”.

Vi söker

Vi söker dig som är strukturerad, ser helheten och är självgående. Du är kommunikativ, noggrann samt känner ett starkt engagemang för att göra amningsvården mer tillgänglig och jämlik. Det är viktigt att du har en förståelse för kulturella aspekter gällande amning. Du har god kunskap om vårdkedjan inom området och är bra på att samarbeta med olika vårdprofessioner.

Kvalifikationer

Du som söker har en adekvat högskoleutbildning med en bakgrund inom ett vårdyrke, folkhälsoarbete eller vård-och verksamhetsutveckling i någon form. Du ska ha kunskap om och förståelse för amningens betydelse för folkhälsan samt de positiva effekterna av tidigt amningsstöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av projekledning, budgetansvar, ledarskap, undervisning och organisation. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vid frågor om tjänsten kontakta:

Karin Andersson, projektledare på Hälso-och Sjukvårdsförvaltningen, via e-post: karin.k.andersson@sll.se

Fackliga kontakter:

Nås via Södersjuhusets växel: 08-616 1000

Intervjuer kommer ske fortlöpande. Tillträde enligt överrenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

 
Referensnummer:
170301
 
Sista ansökningsdatum:
2020-06-10
 
Fackliga representanter:
Nås via Södersjuhusets växel: 08-616 1000