Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Dietist till onkologen, Södersjukhuset

2020-05-20
Region Stockholm, Dietister

Onkologkliniken på Södersjukhuset är en del av Stockholms cancervård och kliniken består av två öppenvårdsmottagningar, en onkologisk vårdavdelning, en medicinsk behandlingsavdelning och radioterapi/strålbehandlingsavdelning. Vi behandlar i första hand patienter med bröst-, prostata-, colo-rektal cancer. Som dietist på onkologiska kliniken är du en del av gruppen hälsoprofessioner som består av dietister, kuratorer och psykosocial sjuksköterska. Gruppen hälsoprofessioner ligger organisatoriskt under mottagningen. Tjänsten innefattar arbete både i öppen- och slutenvård. Kvalitetsarbete och arbete med att förbättra patientsäkerheten är viktig för oss. Teamarbete med patienten som viktig resurs ser vi som en självklarhet och där dietistens kompetens bidrar med ett helhetsperspektiv.  

Arbetsuppgifter

Som dietist hos oss får du ett spännande och mångfacetterat arbete. I arbetsuppgifterna ingår individuell nutritionsbehandling till patienter inom öppen- och slutenvård, och medverkan vid rond. Arbetet innefattar även arbete med parenteral nutrition. Patientarbetet är till största del självständigt men även i tvärprofessionella team. Framtagning av patientmaterial, nutritionsrutiner samt medverka i utbildning av personal, ingår också i arbetsuppgifterna. Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Individuell lönesättning.

 Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist och som har några års erfarenhet av kliniskt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med onkologiska patienter av arbete med parenteral nutrition. Arbetet ställer krav på att du kan arbeta självständigt, fatta egna beslut och att du har lätt för att samverka samt samarbeta med kollegor och andra professioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet från palliativ vård. 

Du har förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund "för patienten - med patienten". Du är duktig på att självständigt planera, prioritera och strukturera ditt arbete.

 Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och engagemang.

Förutom ett kvalificerat och omväxlande arbete, erbjuder vi flextid och friskvård.

 
Referensnummer:
170313
 
Sista ansökningsdatum:
2020-06-07
 
Fackliga representanter:
SACO, tfn vx 08-616 10 00

Kontaktpersoner

Gry Tigerstedt
Tel: 086164404