Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Verksamhetsnära IT-/teknikspecialist till Vo Bilddiagnostik

2020-06-16
Region Stockholm, Data/IT

Utveckling och Systemförvaltning är en del av verksamhetsområdet Bilddiagnostik på Södersjukhuset. Vi arbetar kliniknära och verksamhetsområdesövergripande med den specifika IT-miljö som används av Röntgenkliniken, Fysiologiska kliniken och Bröstcentrum Mammografi.

Hos oss kommer du, i tätt samarbete med förvaltningens övriga verksamhets-, IT och teknikspecialister, jobba nära verksamheterna för att hela tiden förbättra IT-system och kringliggande processer inom bild- och funktionsdiagnostik. Vi arbetar teambaserat med dagliga operativa frågor så väl som med strategisk utveckling inom verksamhetsområdet. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

  • Verksamhetsstöd - ex. användarstöd kopplat till IT-system som RIS och PACS, incidenthantering, verksamhetsuppföljning, konfiguration av system
  • Ändringshantering - ex. genomföra verksamhets-/behovsanalys, ändringsprioritering och releaseplanering av nya funktioner och lösningar
  • Förvaltningsstyrning - ex. delta i eller leda olika mötesforum lokalt på sjukhuset men i vissa fall även regionalt, hantera förvaltningsdokumentation, prioritera utvecklingsområden
  • Delta i eller leda olika typer av projektarbete av tvärprofessionell karaktär tillsammans med resurser från exempelvis medicintekniska avdelningen, sjukhusfysik och kärnverksamheterna .

Vi erbjuder nu en spännande verksamhetsnära och IT-/systemorienterad tjänst i en kunskapsintensiv organisation med möjlighet att åstadkomma förbättringar för såväl verksamheterna som patienterna på Södersjukhuset. Förvaltningsorganisationen är i en aktiv utvecklingsfas vilket innebär en möjlighet att påverka både arbetssätt och verktyg och ger dig goda möjligheter till fortsatt professionell utveckling.

Vi söker dig som arbetar lösningsorienterat och inte räds utmaningar. Du vågar ta eget ansvar men är inte heller rädd för att be om hjälp och fråga när så behövs. Du gillar att jobba såväl planerat och strukturerat som mer akut, är duktig på att färdigställa uppgifter och har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du är också bra på att pedagogiskt förklara tekniskt komplicerade saker på ett enkelt sätt.

Kvalifikationer:

Du har god erfarenhet av applikationsförvaltning och IT inom hälso- och sjukvård där erfarenhet av IT-system inom Bilddiagnostik (ex. RIS och PACS) är extra meriterande. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning med IT- och/eller vårdinriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av projektledning och workshopledning är ett plus. Det är även meriterande med kunskap om förvaltningsstyrningsmodellen pm³, ITIL-processer, systemintegrationer/arkitektur, IT-säkerhet och hälsoinformatik.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!  

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid

Välkommen till oss på Södersjukhuset!  

 

 

 

 

 
Referensnummer:
170759
 
Sista ansökningsdatum:
2020-08-10
 
Fackliga representanter:
Sverker Forsberg, SACO,T 08-6161005

Kontaktpersoner

Gustav Alvfeldt
Tel: 086163568