Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Vårdenhetschef till avdelning 21, Onkologiska kliniken

2020-07-15
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består av vårdavdelning, öppenvårdsmottagning, behandlingsavdelning, klinisk forskningsenhet (KFE) och strålbehandling. Vi behandlar patienter med bröst-, buk- eller urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska terapier inkluderat radioterapi.

 

På Onkologiska kliniken arbetar vi i en kunskapsintensiv verksamhet där  sjukhusets värderingar för patienten med patienten vägleder oss i vårt dagliga arbete. Vårt mål är att möta förväntningar om en individanpassad cancervård av högsta internationella standard för alla invånare i Stockholm.  

Avdelning 21 är en onkologisk vårdavdelning med 12 vårdplatser. Här vårdas patienter främst med bröst-, urologisk- och gastrointestinal cancer. Patienterna kommer för cytostatikabehandling, punktioner, biverkningar efter behandlingar, utredning av sjukdom samt på grund av försämring av sin sjukdom. Vi har ett nära samverkansarbete med klinikens mottagning och behandlingsavdelning.  

Om rollen som vårdenhetschef  

Som vårdenhetschef kommer du ha fullt ansvarar för avdelningens dagliga drift, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Rollen innebär personalansvar för cirka 45 sjuksköterskor och undersköterskor. Vårdenhetschefen arbetar också med att implementera nya arbetssätt och rutiner samt driver förändringsarbete och projekt. Organissationens stabfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR Partner och Controller mm finns för att stödja dig i rollen. Du rapporterar till Verksamhetschefen och ingår i Onkologiska klinikens ledningsgrupp.

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier.  Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att trivas på jobbet.  

Vi söker dig som

• Är Leg. Sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom Onkologi  

• Har tidigare ledarerfarenhet  

• Det är meriterande om du har genomgått en ledarskapsutbildning  

• Vi ser gärna att du har erfarenhet av Heroma eller något annat personaladministrativt system  

 

Till denna roll söker vi en erfaren och kommunikativ ledare som känner sig trygg i chefsrollen. Du vill skapa en attraktiv arbetsplats genom att ge förutsättningar för medarbetare att göra ett bra arbete, skapa en god arbetsmiljö, ett positivt arbetsklimat och individuella utvecklingsmöjligheter för medarbetare. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus. Slutligen tror vi att du har vilja och engagemang för att driva och implementera förändringsarbete.  

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.  

 

Information om tjänsten lämnas av  

Verksamhetschef Christina Linder Stragliotto,  tel: 072-4688693

Anställning  

Tillsvidareanställning på heltid i grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef.  

Intervjuer kommer att hållas fortlöpande, Välkommen med din ansökan!  

 

 
Referensnummer:
170815
 
Sista ansökningsdatum:
2020-08-09
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet centra söder, tel: 08-616 10 00

Kontaktpersoner

Christina Linder Stragliotto
Tel: 072-4688693