Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Intensivvårdssjuksköterska till IVA, Södersjukhuset!

2020-06-23
Region Stockholm, Sjuksköterskor IVA

Vi behöver förstärka IVA/Postop med fler intensivvårdssjuksköterskor!

Vi söker dig som är intensivvårdssjuksköterska, gärna med några års erfarenhet, som vill vara en del av vårt härliga och professionella team: Välkommen med din ansökan!

Om oss:
IVA erbjuder intensivvård av hög kvalitet till samtliga verksamhetsområden inom Södersjukhuset där vår största samarbetsklinik är verksamhetsområdet Kirurgen. Vi vårdar patienter från alla verksamhetsområden på sjukhuset, både vuxna och barn. Avdelningen ansvarar och bemannar i normala fall 10 stycken intensivvårdsplatser och 20 postoperativa platser på plan 4. Under rådande pandemi har vi behövt gått upp i antal intensivvårdsplatser. Årligen vårdar vi ca 850 intensivvårdspatienter och drygt 10 000 postoperativa platser.

IVA tillhör verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård som totalt har ca 400 medarbetare. Inom verksamhetsområdet finns även anestesi, smärtmottagning och steriltekniskt centrum. Under hösten flyttade den postoperativa enheten in nya lokaler. Inom avdelningen pågår ett aktivt kvalitets- och utvecklingsarbete. I internutbildningen ingår bl.a. schemalagda studiedagar och körkortsutbildning för medicinteknisk utrustning. Vår avdelning har satsat mycket tid och resurser på kvalité och utveckling både inom patientvården och arbetsmiljö. 2018 blev vi årets intensivvårdsavdelning utsedd av Svenska Intensivvårdsregistret, SIR för våra förbättringsområden.
 

Arbetsuppgifter:  
Du kommer att möta en stor variation av patienter inom ett omfattande och stimulerande spann av sjukdomstillstånd. Vi arbetar i team som kräver förmåga att lyssna och kommunicera. Många medarbetare arbetar i förbättringsgrupper bidrar till ökad kompetens och patientsäkerhet i den högteknologiska miljön som vi befinner oss i. Omhändertagandet av patienter kännetecknas av evidensbaserad och vetenskapligt väl förankrade behandlingsmetoder samt personligt bemötande med respekt och empati. Stort fokus läggs på vår värdegrund med ledord som patienten först och respekt för individen.  

Vi erbjuder dig en individuell anpassad introduktion efter dina behov och kunskaper och möjlighet att arbeta i tvärprofessionella team runt patienten. Vi arbetar efter Region Stockholms kompetensstege, där du som medarbetare har möjlighet att göra karriär inom din specialitet. Finns det ett intresse att bara tjänstgöra på den postoperativa så finns den möjligheten.
 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, veckoarbetstid 38:15 med helgtjänstgöring. Vi har individuell schemaplanering som arbetstidsmodell och Regionens arbetstidsavtal. Möjlighet till att endast tjänstgöra natt kan diskuteras.
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.
Tillträde enligt överenskommelse.Kvalifikationer:  
Sjuksköterska med specialistkompetens inom intensivvård.  
Det är meriterande om du har några års erfarenhet inom specialistområde intensivvård.  

Personliga egenskaper:  
Vi söker dig som är omvårdnadskunnig, ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har ett positivt förhållningssätt och via ditt engagemang och lyhördhet bidrar du till en god stämning på arbetsplatsen.


Övrigt:
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.


Information om tjänsten lämnas av:  
Thorleif Rosander  
Vårdchef
Tel: 08-616 22 37

Mobil: 0725-99 35 62

Perioden: 2020-06-23 – 2020-07-17
Martin Karlsson
Vårdenhetschef  
Mobil 072-599 36 52  


Carolina Pernsköld
Vårdenhetschef  
Mobil 072-582 47 58

Perioden: 2020-07-20 - 2020-08-15
Malin Ericsson
Vårdenhetschef  
Mobil 072-468 85 62

Anna Kewenter-Hedencrona
Vårdenhetschef 
Tel: 08-616 24 14  

Fackliga företrädare:  
Angelica Enqvist
Vårdförbundet
Tel: 08-616 18 80

 
Referensnummer:
170848
 
Sista ansökningsdatum:
2020-08-31
 
Fackliga representanter:
Angelica Enqvist, Vårdförbundet 08-6161880

Kontaktpersoner

Thorleif Rosander
Tel: 08-616 22 37