Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Allergisjuksköterska till Sachsska Barn-och Ungdomssjukhuset

2020-07-03
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn

Vi bedriver en högspecialiserad mottagning inom allergi och lungmedicin. Här träffar vi barn, från prematurt födda upp till 18 år, som kommer för utredning och behandling.

Vi arbetar interprofessionellt i team där vi även bedriver egna sjuksköterskeledda mottagningar. Teamen består av sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinsk analytiker, paramedicinare, psykologer samt läkare.

Vi arbetar bl a med olika typer av provokationer, avancerade lungfunktionsundersökningar, undervisning av tekniska hjälpmedel, allergivaccination samt med specialiserad vaccinationsmottagning.

Specialiserad omvårdnad för kroniskt sjuka barn och ungdomar bedrivs genom kontinuerlig kompetensutveckling. Forskning och utvecklingsarbete är en del av vår vardag.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten. 

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning. 

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. 

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom. Omvårdnad vid astma, allergi och KOL 15 hp är meriterande.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som kan ta ansvar, är engagerad samt trivs med att arbeta i team. Du vill utöka din kompetens inom allergiområdet, och bidrar därmed också till fortlöpande förändringsarbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intresse för e-hälsa och utveckling av mottagningsarbetet utifrån patientens behov, tillsammans med tekniska möjligheter är också positivt. 

 

 

 
Referensnummer:
171007
 
Sista ansökningsdatum:
2020-08-17
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Thomas Schough 08-616 1369

Kontaktpersoner

Carola Rickenberg
Tel: