Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Specialistsjuksköterska med inriktning mot Intensivvård sökes till MIVA, Södersjukhuset

2020-09-03
Region Stockholm, Sjuksköterskor IVA

Är du erfaren eller nyutbildad specialistsjuksköterska inom intensivvården och söker en stabil avdelning där du har goda möjligheter att fördjupa och bredda dina kunskaper inom den medicinska intensivvården, då är du välkommen att söka dig till MIVA på Södersjukhuset.

På MIVA bedriver vi både intensivvård och intermediärvård. Vi arbetar tvärprofessionellt med både vidareutbildade och grundutbildade sjuksköterskor tillsammans med undersköterskor. MIVA är ansluten till verksamhetsområdet kardiologi och hos oss arbetar både anestesiläkare, kardiologer och internmedicinare. Vilket ger oss en bred och unik bild av intensivvårdspatienten, det i sin tur ger dig en unik möjlighet att bredda och fördjupa dina medicinska kunskaper. Som specialistsjuksköterska inom intensivvård kommer du framför allt att arbeta på intensiven men till viss del även på intermedieren. 

Våra patienter har alla typer av medicinska diagnoser. Allt ifrån livshotande sjukdomar såsom septisk chock, kardiogen chock, hjärtstopp, cerebralblödningar, pneumonier, status EP, till lindrigare diagnoser som intoxikationer, krampobservationer, ketoacidoser, elektrolytrubbningar. Vi är mottagande center för rök- och kemskador i Stockholms Län. Dessutom bedrivs det forskning inom flera områden, framför allt runt hjärtstoppspatienter då flera av våra läkare är i frontlinjen inom detta område i Sverige. Vi är också ett av sex center i Sverige som är med i DCD- projektet, Organdonation efter cirkulationsstillestånd, då vi har en stor vana av organdonationer. Vi kan också erbjuda våra patienter plasmafares, kranskärlsröntgen 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan, hjärtkatericering, hjärtbiopsier, invasivhemodynamisk monitorering, förutom sedvanlig intensivvård.

I sanslutning till MIVA ligger även HIA och du har hos oss möjlighet att fördjupa dina kardiologiska kunskaper genom att rotera mellan MIVA och HIA.

Vi erbjuden;

 • ATK arbetstidsmodell, treskift eller nattarbete
 • Alt fast dag schema
 • Individuell inskolning
 • Delaktighet i ansvarsgrupper
 • Flera utbildningsdagar per år
 • Fortlöpande medarbetarsamtal med din chef
 • Friskvårdtimme alt friskvårdsersättning
 • Mentorskap
 • Introduktionsdagar
 • CEPS- träning och A- HLR utbildning minst en gång per år

Personliga egenskaper 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

 • Tillsvidare
 • Heltid alterntiv deltid utifrån ditt eget önskemål

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
171562
 
Sista ansökningsdatum:
2020-10-31
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Fredrik Häggström
Tel: 08-616 29 02