Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska till Avd 16 Ortopeden, Södersjukhuset!

2020-09-02
Region Stockholm, Sjuksköterska

Sen årsskiftet har Verksamhetsområde Ortopedi tagit över bemanningen för Patienthotellets sjuksköterskemottagning, vilket innebär att det nu kommer finnas möjlighet att rotera mellan avd 16 och sjuksköterskemottagningen i nära anknytning till Patienthotellet. Möjligheten att delta i rotationen finns - men blir aktuell först om du vill och när du känner dig trygg i vår verksamhet. Vilka patienter finns på patienthotellet kanske du undrar?

Alla verksamheter på Sös har möjlighet att nyttja patienthotellet. Det innebär att du som sjuksköterska har möjlighet att utveckla dig inom fler områden än just ortopedi. Syftet är att överföra lämpliga patientgrupper till denna vårdnivå, som fokuserar på patientens självbestämmande och att ta tillvara de friska funktionerna. Genom detta kan befintliga vårdplatser nyttjas på ett bättre sätt.

Vi har nu flyttat till en helt ny vårdbyggnad med 24 enkelrum på 18kvm. Vi arbetar med nya arbetssätt för både personal och patienter då vårdbyggnaden ger oss nya möjligheter och smarta lösningar. Vi vårdar patienter med all ortopediska trauman.

Hos oss arbetar vi aktivt med att införa förhållningssättet ”Personcentrerad vård” samt prövar nya arbetssätt – Se Upp rundor och patientnäraöverlämning. 

 som vill komma till en avdelning som är både utvecklande och utmanande  

• som värdesätter en individuellt anpassad introduktion med våra vana

   sjuksköterskekollegor  

• som gillar att jobba i ett högt tempo där struktur och ordning ligger till grund för god

   arbetsmiljö  

• som vill trivas och känna sig trygg  

• som värdesätts utifrån sin individuella prestation  

• som efterfrågar en tydlig kompetensstege för utveckling i din yrkesprofession  

• som vill utveckla och påverka våra arbetssätt tillsammans på avdelningen  

• som vill ha en chef och ledning som arbetar för ständiga förbättringar  

 Vill du veta mer om oss? Boka in en intervju så berättar vi!  

Arbetsuppgifter:  

Arbetsuppgifterna består av sedvanliga pre- och postoperativa sjuksköterskeuppgifter på vårdavdelning samt omvårdnad i samband med en akut ortopedisk operation.

På sjuksköterskemottagning kan arbetsuppgifterna bestå av sårkontroll, enklare omläggningar, dränagedragning. AB injektioner, provtagning både venösa och kapillära m. fl.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning. Du blir organisatoriskt anställd på avdelning 16 alternativt som sjuksköterska heltid 38,25 h/v.

Kvalifikationer:  

Legitimerad Sjuksköterska.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ortopedi eller annan akutsjukvård, men inte ett krav.  

Personliga egenskaper:  
Du är positiv till att arbeta i ett mindre team där kommunikation och strukturer leder oss i vårt arbete mot vårt gemensamma mål - Patienten i centrum och del i teamet. Vi ser också att du är positiv till att arbeta ensam då det vid rotation till Patienthotellet är en sjuksköterska per pass. Du har som vision att få arbeta i ett välfungerande team som   bygger på respekt för individen, gott bemötande där varje individ är viktig för att få verksamheten att nå sina mål.

Vi är intresserade av dina personliga egenskaper, referenser och tidigare erfarenheter, de har stor betydelse för oss i vårt arbete att bli det bästa teamet. 

Kontaktperson:
Tina Sjöqvist, vårdenhetschef 08 616 2961

Övrig information:
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.  
Vi har valt rekryteringskanal i denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare. 

 
Referensnummer:
171792
 
Sista ansökningsdatum:
2020-09-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet centra söder: 070-4843310

Kontaktpersoner

Tina Sjöqvist
Tel: 08-616 29 61
Kristina Emanuelsson
Tel: 08-616 2961