Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Medicinsk sekreterare med kvalitetsregisteransvar till Ortopedmottagningen, Södersjukhuset

2020-09-04
Region Stockholm, Medicinsk sekreterare/Läkarsekreterare

Vi arbetar dagtid måndag till fredag och tillämpar flextid. Möjlighet till personligt anpassat arbetsschema finns. Vi erbjuder och uppmuntrar till friskvård. Våra arbetsplatser är personliga och ergonomiskt anpassade för optimal arbetsmiljö i våra rum. 

Är du intresserad?
Du är välkommen att ansöka så snart som möjligt.

Tjänsten ska tillsättas snarast och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

Arbetsuppgifter:
Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för det administrativa arbetet på ortopedmottagningen, i första hand journalskrivning med remisshantering, brev, intyg, diagnos- och åtgärdskodning, bokningsunderlag till mottagningen, journalkopior, m.m.

Viss patientkontakt kan förekomma.

De flesta sekreterarna har personliga extrauppdrag, som till exempel administration av försäkringsbolagsärenden, kvalitetsregister, vårdvalskontroller, m m.

Verksamhetsområde Ortopedi har ett omfattande kvalitetsregisterarbete som till största delen utförs av de medicinska sekreterarna. Du kommer att ansvara för registrering i och administration av vårt största register, Svenska Frakturregistret, tillsammans med frakturregisteransvarig läkare och eventuellt också registrering i andra nationella kvalitetsregister. Du kommer även att ansvara för utskick av handlingar till försäkringsbolag.

Tempot är ofta högt, därför ställer vi höga krav på noggrannhet, ansvarskänsla och prioriteringsförmåga. Vi lägger stor vikt vid korrekt diagnos- och åtgärdskodning och har återkommande internutbildningar i vår grupp.

Anställningsform:
Tillsvidare, 100%, tillsättning enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Dokumenterad medicinsk sekreterarutbildning är ett krav.

Du har dokumenterat goda kunskaper i medicinsk terminologi och du kan uttrycka dig mycket väl i svenska språkets tal och skrift.

Du har grundläggande kunskaper i medicinsk engelska.

Du kan använda dig av Officepaketet, i första hand Word och Excel.

Vi ser helst att du har erfarenhet inom yrket, dokumenterade kunskaper inom diagnos- och åtgärdskodning och vana från journalsystemet Take Care.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga. Du har gott omdöme och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer, du delar med dig av dina kunskaper och tar till dig nya. Du trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. Som person är du självständig, initiativtagande, noggrann och

flexibel med en stor känsla för service. Du har lätt att lära känna såväl nya rutiner som människor, du delar Södersjukhusets värdegrund och du trivs i en miljö där nära samarbete, öppenhet, humor och allvar är viktiga ingredienser i det dagliga arbetet.

I denna rekrytering vill vi inte bli kontaktade av rekryterings- och bemanningsföretag.

 
Referensnummer:
171862
 
Sista ansökningsdatum:
2020-10-13
 
Fackliga representanter:
Vision 07255824608

Kontaktpersoner

Viveca Dahlström
Tel: 08-6162811