Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Verksamhetschef till Hudkliniken med Specialistcentrum sexuell hälsa

2020-09-07
Region Stockholm, Klinikchef


Vi söker dig som vill leda och driva utveckling av Hudkliniken med Specialistcentrum sexuell hälsa på Södersjukhuset med fokus på kvalitet, tillgänglighet och förbättrade patientprocesser.

Hudkliniken med Specialistcentrum sexuell hälsa är en öppenvårdsverksamhet med ca 70 medarbetare där vi årligen tar emot ca 29 000 besök.

Vi utreder och behandlar patienter i alla åldrar, remitterade från primärvården, andra specialistkliniker och från sjukhusets övriga verksamheter. Vår verksamhet består av en dermatologisk mottagning med behandlingscentrum och Specialistcentrum sexuell hälsa inkluderande STI-mottagning, gynekologisk HBT-mottagning och HBTQ-inriktad samtalsmottagning samt även mottagning för hyperhidros och medicinsk hårborttagning. Vi samarbetar med flera andra kliniker på Södersjukhuset, bland annat Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Sårcentrum och Kirurgkliniken och tillhandahåller konsultstöd till sjukhusets övriga verksamheter under vardagar.

Utbildning är en viktig del av vår verksamhet och vi utbildar kandidater och specialister inom dermato-venereologi samt läkare inom primärvården (randning och SK-kurser).
Forskning och kliniska prövningar bedrivs inom specifika områden.

 

Arbetsuppgifter:
Som verksamhetschef på Hudkliniken med Specialistcentrum sexuell hälsa har du det medicinska ledningsansvaret, personalansvar och ansvar för produktion och ekonomi. Arbetet som chef kombineras med klinisk verksamhet. Kliniken ingår som en av sju verksamheter i verksamhetsområde Specialistvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen på verksamhetsområde Specialistvård och ingår i specialistvårdens ledningsgrupp där du får arbeta med att utveckla verksamhetsområdet som helhet.

Anställningsform:
Uppdraget som chef är ett tidsbegränsat förordnande och kombineras med en tillsvidareanställning som specialistläkare/överläkare i dermatologi och venereologi.

Kvalifikationer:
Vi söker en ledare som

• som är legitimerad läkare med specialistutbildning i dermatologi och venereologi och har ett intresse för ledarskap.
 • vill leda och stimulera till utveckling och förbättring av Hudklinikens med Specialistcentrum sexuell hälsa verksamhet på Södersjukhuset

• har förmåga att formulera konkreta mål och leda verksamheten till hög måluppfyllelse
• tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kunskaper, erfarenheter och initiativkraft

• skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje

• samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt

• har ett intresse och engagemang för undervisning och forskning. Det är meriterande om du är disputerad och har vana att leda.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en föränderlig organisation!

 
Referensnummer:
171887
 
Sista ansökningsdatum:
2020-10-04
 
Fackliga representanter:
Läkarförbundet 08-616 10 00

Kontaktpersoner

Anna Gerber Ekblom
Tel: 08-616 20 28
Anna Kristina Taavo Dickman
Tel: 08-616 1589