Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Specialistläkare/ överläkare inom Klinisk Fysiologi

2020-10-09
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Vi utlyser nu en specialisttjänst/ överläkartjänst inom Klinisk fysiologi. Som Specialistläkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar.

Fysiologiska kliniken har cirka 40 anställda och utför huvudsakligen diagnostik åt kliniker på Södersjukhuset och en mindre del åt primärvården. Vi är en väl fungerande klinik med modern utrustning samt en effektiv och välorganiserad verksamhet. Vi är stolta över våra mycket kompetenta medarbetare, både läkare, biomedicinska analytiker (BMA) samt undersköterskor och vi har ett bra samarbete med andra kliniker på Södersjukhuset.

I verksamheten ingår ultraljud hjärta och kärl, hjärtscintigrafi, njurscintigrafi, arbetsprov, vilo EKG, långtids EKG, långtidsblodtryck, spirometri samt MR hjärta. Tillsammans med röntgen utförs CT kranskärl och TAVI-utredningar. Kliniken har 11 specialistläkare, 2 ST-läkare och 20 Biomedicinska analytiker. Vi utför omkring 18000 undersökningar per år. Vi har hjärtronder tillsammans med kardiologkliniken och thoraxkirurgiska kliniken på Karolinska Solna samt kärlronder med kärlkirurgiska kliniken. Neurofysiologi ligger under Fysiologiska kliniken. Dessa undersökningar tolkas av neurofysiologer. Kliniken deltar i läkarutbildningen vilket skapar möjligheter för dig som själv är undervisningsintresserad.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  

Vem vi söker

Vi söker dig som är specialistläkare/ överläkare inom klinisk fysiologi. Vi tror att du har lätt för att samarbeta och arbeta prestigelöst i lag/ team. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Placering:

Fysiologiska kliniken Södersjukhuset

Anställningsform:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Kvalifikationer:

Specialistläkare inom klinisk fysiologi

Övrig information:  

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef: Mojgan Montakhaby. Tel: 08-6162914

Medicinskledningsansvarig/ överläkare: Arne Olsson. Tel: 08-6193527

Vi ser fram mot din ansökan!

 
Referensnummer:
172335
 
Sista ansökningsdatum:
2020-11-01
 
Fackliga representanter:
Johan Gustafsson, Läkarföreningen, tel 08-616 10 00 (växeln)

Kontaktpersoner

Mojgan Montakhaby
Tel: