Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Specialistläkare/ÖL i medicinsk radiologi till Röntgenkliniken, Södersjukhuset

2020-10-09
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Södersjukhusets röntgenklinik är en av Sveriges största radiologiska kliniker och har en bred verksamhet med tonvikt inom akutverksamhet. Metoder vi utför är DT, ultraljud, konventionell röntgen, intervention, nuklearmedicin, MRT och barnverksamhet. Kliniken deltar i ett flertal multidisciplinära forskningsprojekt och har en stor rondverksamhet. Vi är idag ca 150 medarbetare och utför omkring 140 000 undersökningar per år.  ​

Södersjukhuset har nyligen fått en ny akutvårdsbyggnad där en röntgenavdelning finns. Då vi utökar vår verksamhet söker vi nu fler engagerade radiologer.
 

Vår arbetsplats

Som specialistläkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar.

Röntgenkliniken är en arbetsplats som kännetecknas av hög kompetens och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vi värdesätter en arbetsmiljö där gemenskap, tillit och kompetensutveckling är centralt.  

Södersjukhuset har egna träningslokaler och en trevlig lunchrestaurang. Vi ligger centralt på Södermalm med närhet till pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Vem vi söker

Vi söker dig som är specialist inom medicinsk radiologi. Vi tror att du har ett par års erfarenhet som specialist samt intresse för akutradiologi. Intresse och erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande. 

För att trivas hos oss har du ett intresse att med din kunskap bidra till att utveckla våra metoder och flöden. Du är pedagogiskt lagd och tycker det är roligt att delta i undervisning av kollegor, läkarkandidater och röntgensjuksköterskor.

Vi tror att du trivs med att arbeta i ett högt tempo, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att dina värderingar stämmer överens med våra – du ser varje dag hur ditt arbete bidrar till att patienten känner sig väl omhändertagen hos oss på Södersjukhuset.  

Då sjukhuset har stor akutverksamhet ingår det i tjänsten att arbeta jour/beredskap.

Om tjänsten

Placering: Röntgenkliniken

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättning: Heltid

Kvalifikationer: Leg. Specialistläkare i medicinsk radiologi

Övrig information: Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef: Monica Årnell. Tel: 08- 616 37 94, monica.arnell@sll.se

Medicinskt ledningsansvarig/ Överläkare: Niklas Nyman. Tel: 08-616 33 40

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

 
Referensnummer:
172576
 
Sista ansökningsdatum:
2020-11-01
 
Fackliga representanter:
Johan Gustafsson, ÖL/Läkarförbundet, Tel: 08-616 10 00 (Växeln)

Kontaktpersoner

Monica Årnell
Tel: 08 616 37 94
Niklas Nyman
Tel: 08 616 33 40