Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Forskningssjuksköterska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2020-10-13
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn

Vi söker en forskningssjuksköterska som har erfarenhet av att arbeta med akademiska studier såväl som kliniska prövningar. 

Arbetsuppgifterna består av praktiskt forskningsarbete såsom, inkludering, rekryteringsstrategi, datainsamling. Arbetsuppgifterna är även administrativa såsom koordinering av olika projekt, att dokumentera och kvalitetssäkra datainsamling utifrån protokoll. Arbetet omfattar även patientkontakter, telefonbokningar, läkemedelshantering, provtagningar samt provhantering, och registrering av data i elektroniska databaser. 

Parallella studier pågår alltid varför du behöver vara flexibel, trygg i din yrkesroll, och ha god samarbetsförmåga. På Forskningsenheten kommer du att arbeta tillsammans med tre andra forskningssjuksköterskor och en biomedicinsk analytiker.

Vi sätter stort värde på om du är noggrann och initiativrik. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet.

Vår verksamhet styrs av regelverk såsom Good Clinical Practice (GCP) därför ser vi gärna att du har genomgått GCP-utbildning.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Arbetstid: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare 

Kvalifikationer: 

Specialistsjuksköterska företrädesvis inom barn och ungdom med erfarenhet av att arbeta med akademiska studier såväl som kliniska prövningar. Då vi har flera studier inom astma/allergi området är det meriterande med erfarenhet att av att utföra födoämnesprovokationer och lungfunktionsundersökningar.Genomgången GCP kurs är meriterande. Grundläggande IT-färdigheter med erfarenhet av standardprogram som ordbehandling, kalkylering och databasregistrering är ett krav. Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är önskvärd då mycket av kontakterna med externa sponsorer är på detta språk.  

Personliga egenskaper:

Ditt arbete genomsyras av god kvalitet och du arbetar engagerat och självständigt i team mot uppsatta mål och följer tidsplaner. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, lösningsfokuserad och har en positiv inställning samt förmåga att självständigt planera ditt arbete. Du bör även vara öppen för att prova nya arbetsuppgifter

Övrig information: 
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
172636
 
Sista ansökningsdatum:
2020-11-03
 
Fackliga representanter:
Thomas Schough, vårdförbundet, 08-616 40 00

Kontaktpersoner

Kathlen Gustafsson Lundmark
Tel: 08-616 45 95