Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Förvaltningsledare IT/MT till Södersjukhuset

2020-10-14
Region Stockholm, Data/IT

Nu söker vi en förvaltningsledare IT/MT som ska driva och leda förvaltningsarbetet av förvaltningsobjektet Perioperativ och intensivvårdsprocess (POIP) på Södersjukhuset. Inom POIP förvaltar och utvecklar vi ett antal av Södersjukhusets viktiga stödsystem för Steril- och Operationsverksamheten och Anestesi- och Intensivvårdsverksamheten.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare är din uppgift att leda och samordna förvaltningsarbetet på operativ och taktisk nivå för att möta upp de behov och krav som verksamheten ställer på de IT och MT-system som stödjer Steril- och Operationsverksamheten och Anestesi- och Intensivvårdsverksamheten.

Du ska samordna, leda, prioritera och fördela arbetet inom det egna förvaltningsobjektet för att både förvalta och utveckla ex operationsplaneringssystemet Orbit, styrsystem för operationssal, system för patientdatamonitorering (PDMS) och sterilhanteringssystem. Du kravställer på och följer upp leverantörer och avtal i samarbete med avdelningens avtalscontroller.

Du samarbetar med verksamhetsrepresentanter och förvaltningsresurser inom objektet kring kravställning och för dialog kring verksamhetens behov och övergripande tekniska behov på strategisk/taktisk nivå inom förvaltningsobjektet. Du ser till att behov och krav omsätts till planer och aktiviteter på taktisk/operativ nivå och leder, fördelar, samordnar och följer upp genomförandet av det taktiska och operativa arbetet inom förvaltningsobjektet. Förvaltningsobjektets förvaltningsresurser finns huvudsakligen inom IT och Medicinsk Teknik men även inom delar av vårdverksamheten.

Du leder förvaltningsmöten och workshops. Du förbereder styrgruppsmöten, analyser, beslutsunderlag och statusrapporter.

Arbetet innebär en nära dialog och samarbete med olika funktioner både regionalt och lokalt. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Sektion Förvaltning inom Avdelning Kvalitet, Utveckling, Medicinsk Teknik och IT men innebär tvärfunktionellt samarbete över Medicinsk Teknik, IT och vårdverksamheten.

Vi söker dig som har:
Akademisk utbildning inom teknik med inriktning mot IT eller medicinsk teknik eller liknande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Du är analytisk, självständig och har goda ledaregenskaper. Du är handlingskraftig och resultatorienterad och har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare och leda förvaltningsarbete, gärna i form av tvärfunktionella team som sträcker sig över verksamhet och teknik, i en större organisation och med verksamhetskritiska stödsystem.

Du ska ha goda kunskaper inom drift, support, underhåll och förvaltning samt god förståelse för IT- och/eller medicinteknisk säkerhet och informationssäkerhet. Du ska tidigare ha arbetat med beställning och uppföljning av leveranser och leverantörsuppföljning, gärna i en beställarorganisation.

Du ska ha god kommunikationsförmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.

Det är meriterande om du själv har arbetat i rollen som systemförvaltare eller objektspecialist, gärna utifrån pm3 eller har arbetat efter någon annan förvaltningsmodell.

Det är meriterande om du har kunskaper i ITIL, regelverk kring medicintekniska produkter samt har erfarenhet att hantera stödsystem inom IT eller medicinteknik. Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling/LOU.

För att trivas i rollen som förvaltningsledare är det viktigt att du har en god förmåga att underhålla relationer och skapa kontaktnät. Vägen till framgång är en hög förmåga till samverkan och samarbete.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av Chef Katarina Bergfors, katarina.bergfors@sll.se eller 08-616 1633.

Facklig kontaktperson: SACO Sverker Forsberg, mail: sverker.forsberg@sll.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 nov. Vi arbetar med löpande intervjuer så tveka inte att söka innan sista ansökningsdag.

 
Referensnummer:
172661
 
Sista ansökningsdatum:
2020-11-06
 
Fackliga representanter:
SACO: Sverker Forsberg

Kontaktpersoner

Katarina Bergfors
Tel: 08-616 16 33