Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska till Gastro/hepatologi, avd 83, Södersjukhuset!

2020-10-14
Region Stockholm, Sjuksköterska

Är du intresserad av avancerad medicinsk vård och behandling av patienter med akuta gastroenterologiska och hepatologiska sjukdomar? Är du dessutom en person som tycker om att driva projekt och prova nya grepp för säker vård och god arbetsmiljö?  

Då kan Gastro/Hepatologi vara något för dig, hos oss finns möjlighet till både sommarvikariat och tillsvidareanställning!

Avdelning 83 på Södersjukhuset tillhör Verksamhetsområde Internmedicin. Vi har nya lokaler med enkelrum och alla med tillhörande hygienutrymmen. Vi diagnosticerar autoimmuna sjukdomar såsom morbus crohn och ulcerös kolit. Vår andra stora grupp är patienter med leversjukdomar. Båda patientgrupperna kräver avancerad diagnostik och akut behandling.  

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på en av Sveriges största enheter för medicinska sjukdomar där vi arbetar utifrån Södersjukhusets ledord: ”med patienten, för patienten”.  

 

Arbetsuppgifter:

Förutom våra gastroenterolog- och hepatologpatienter vårdar vi många patienter med skiftande diagnoser vilket medför att du som sjuksköterska utvecklar en bred kunskapsbas. Du samarbetar kring patienter med olika yrkeskategorier utifrån målsättningen att ge en god och säker vård. 

Vår avdelning har en lång tradition av stabilitet och kontinuitet. Avdelningen fungerar mycket bra genom att vi har genomarbetade och tydliga rutiner. Vi lägger stort fokus på samarbete och kommunikation mellan alla professioner. Teamarbetet har alltid varit viktigt hos oss och vi arbetar fortlöpande för att förbättra detta. Vi har behovsanpassad rond (BAR) där vi sätter patienten i fokus genom en prioriteringsordning under hela dagen. Vi hjälper inte till - vi hjälps åt över alla professioner.  

Efter att du kommit in i arbetet finns det möjlighet att önska rotationstjänstgöring eftersom vi inom vår sektion även bedriver dagvårdsarbete samt har fyra rotationstjänster på endoskopin. Har du erfarenhet och är intresserad av att arbeta på akuten så kan vi även erbjuda en rotationstjänst mellan avdelning och akuten. Allt detta och mycket mer har gjort att många sjuksköterskor har stannat kvar och återvänt efter att provat andra arbetsplatser. Vi har flera sjuksköterskor med magisterexamen. Vi uppmuntrar individuell kompetensutveckling!  

Anställningsform:

Tillsvidare, heltid

Kvalifikationer: 

  • Legitimerad sjuksköterska
  • Erfarenhet av Gastroenterologi/hepatologi är meriterande 

Personliga egenskaper

  • Du är lugn och strukturerad och har förmåga att prioritera och fatta snabba beslut  
  • Du har god förmåga att kunna stötta patienter och anhöriga i svåra situationer  
  • Du vill förena självständigt arbete med god förmåga att samarbeta  
  • Du är positiv och ser möjligheter  
  • Du är intresserad av och tycker att det är viktigt med förändrings- och förbättringsarbete  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi har goda möjligheter till friskvård i Södersjukhusets egna fräscha träningslokaler och erbjuder friskvårdsbidrag.  

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

 
Referensnummer:
172675
 
Sista ansökningsdatum:
2020-10-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Elisabeth Pantzar
Tel: 08-616 3161