Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud på Södersjukhuset

Generellt besöksförbud råder på Södersjukhuset p.g.a. covid-19. Gäller både besökare och medföljare. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Sjuksköterska till rotationstjänst, Internmedicin, Södersjukhuset

2020-10-14
Region Stockholm, Sjuksköterska

Är du intresserad av avancerad medicinsk vård och behandling av patienter med akuta gastroenterologiska och hepatologiska sjukdomar både inom öppenvård och slutenvård? Är du dessutom en person som tycker om att driva projekt och prova nya grepp för säker vård och god arbetsmiljö?  Då kan rotationstjänst mellan vårdavdelning och endoskopimottagning vara något för dig!

Internmedicin på Södersjukhuset i Stockholm är Sveriges största enhet för vård av medicinska sjukdomar. Här vårdas, utreds och behandlas patienter som har någon form av de vanligaste medicinska folksjukdomarna. På internmedicin lägger vi stort fokus på samarbete och kommunikation. Teamarbete har alltid varit viktigt hos oss och vi arbetar fortlöpande med detta. Alla sektioner inom verksamhetsområdet har ett nära samarbete, vi värnar om en god arbetsmiljö, flexibilitet och ett tvärprofessionellt samarbete.

På rotationstjänsten varvar du arbete14 dagar på endoskopiskt centrum med 14 dagar på vårdavdelning 83.

På endoskopiskt centrum arbetar medicin, kirurg och anestesi tillsammans och vi utför ca 5500 undersökningar per år. Gastroskopi, koloskopi, bronkoskopi, ERCP, EUS, PEG inläggningar och dränageinläggningar är exempel på våra vanligaste undersökningar och ingrepp. Vi gör även endoskopiska undersökningar på barn samt har en egen uppvakningsavdelning.  

Dina arbetsuppgifter blir bl.a. att: assistera, sköta provtagning, ansvara för sedering och smärtlindring vid undersökningarna på enheten. Vi utför dagligen terapier såsom polypektomier, blödningsstillande behandling, ballongvidgning mm.  

Vårdavdelning 83 (Gastroenterologi- och Hepatologiavdelningen) är en medicinsk vårdavdelning där vi vårdar patienter med sjukdomar i magtarmkanalen och levern. Vi diagnosticerar autoimmuna sjukdomar såsom morbus crohn och ulcerös kolit. Vår andra stora patientgrupp är människor med leversjukdom. Båda patientgrupperna kräver avancerad diagnostik och akut behandling. Vi tar också emot patienter med allmänmedicinska åkommor som diabetes eller hjärt-, njur- och lungsjukdomar. De flesta av våra patienter kommer hit från akutmottagningen för akut behandling, medan några har fått en kallelse för en planerad undersökning

Avdelningen har en lång tradition av stabilitet och kontinuitet. Avdelningen fungerar mycket bra genom att vi har genomarbetade och tydliga rutiner. Vi lägger stort fokus på samarbete och kommunikation. Teamarbetet har alltid varit viktigt hos oss och vi arbetar fortlöpande för att förbättra detta. Vi har behovsanpassad rond där vi sätter patienten i fokus genom en prioriteringsordning under hela dagen. 

Avdelningen har nya lokaler med enkelrum och ett par tvåbäddsrum, där alla rum har tillhörande hygienutrymmen.

Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi erbjuder friskvård i fräscha träningslokaler, betald friskvårdstimme samt friskvårdsbidrag.

Anställningsform:

Tillsvidare, heltid

Kvalifikationer: 

-Legitimerad sjuksköterska

-Meriterande är erfarenhet av endoskopisk verksamhet samt erfarenhet från akutsjukvård.

Personliga egenskaper: 

-Lugn, stabil med förmåga att prioritera och fatta snabba beslut

-Intresserad av människor och har förmåga att möta människor i svåra situationer

-Kunna förena självständigt arbete med god förmåga att samarbeta

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset har visionen att vara ”hela livets sjukhus”. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Våra kompetenta och engagerade medarbetare ser till att vi lyckas leva upp till våra värdeord: att sätta patienten först, ha respekt för individen, undvika slöseri och ta samhällsansvar.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
172676
 
Sista ansökningsdatum:
2020-10-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, Tel: 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Elisabeth Pantzar
Tel: 08-616 3161