Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vi söker specialistläkare (LUS) till Vo Anestesi, intensivvård och smärtbehandling

2020-11-10
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Södersjukhuset – ett akutsjukhus mitt i Stockholm är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning.   

Verksamhetsområde Anestesi och intensivvårds uppdrag på Södersjukhuset omfattar anestesi, uppvakning, intensivvård, smärtbehandling och steriltekniskt centrum. Södersjukhuset har ett stort akutuppdrag, stor kirurgisk och ortopedisk verksamhet och en av Sveriges största förlossningsavdelningar. Vi har dessutom kärlkirurgi och regionuppdrag för handkirurgi. Totalt är vi cirka 385 medarbetare. Verksamhetsområdet har en KI-anställd professor. Vi bedriver ett aktivt patientsäkerhetsarbete och har regelbundet teamträning och simulering för all personal. Undervisning, kvalitets- och utvecklingsarbete samt forskning är en integrerad del av klinikens arbete.  


Arbetsuppgifter:  
Sedvanliga arbetsuppgifter för en specialistläkare inom anestesi och intensivvård. Eftersom vårt uppdrag inom intensivvård på SöS ska utökas är en inriktning mot intensivvård särskilt meriterande. I tjänsten ingår att dela på samtliga arbetsuppgifter, kväll-, natt och helgarbete såväl inom anestesi som intensivvård. 

Vi söker även specialistläkare med särskilt intresse för smärtbehandling. Det finns goda möjligheter att kombinera tjänstgöring på smärtsektionen 50% med ane/IVA om så önskas. 
 
Anställningsform:  
Tillsvidareanställning  

Personliga egenskaper:  
Vi söker en bred specialist med några års erfarenhet som kan dela tjänstgöring mellan anestesi och intensivvård. Vi söker även specialist med intresse för smärtbehandling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi har ett stort utbildningsuppdrag, vilket vi förväntar oss att du vill bidra till. Vi ser gärna att du har intresse och tidigare erfarenhet av intensivvård.
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Emma Jerkegren Olsson
Sektionschef IVA 
tel:08-616 2233 

Stephan Serenius
Sektionschef Anestesi
tel: 08-616 2528  

Anna Lena Brantberg
Chef smärtsektionen
Tel: 08-6162892

Fackliga företrädare:  
Clara Strömberg
Läkarföreningen
tel: 08-616 3586  

Referensnummer:  
Välkommen med din ansökan märkt med refnr "173232" samt styrkt meritförteckning (använd blanketten ”Meritförteckning för läkare - vid ansökan om tjänst" som du finner på Södersjukhusets hemsida), vetenskaplig produktion och övriga handlingar du önskar åberopa.   

LUS-information:   
För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar via post till verksamhetsområdets HR-partner:   
- Meritförteckning för läkare   
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen   
- Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen   
- Publikationsförteckning   

Ansökan skickas till:  
HR-partner Sofie Styrman, verksamhetsområde Anestesi och IVA
Södersjukhuset, 118 83 Stockholm  

Övrigt:
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
173232
 
Sista ansökningsdatum:
2020-12-01
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen Clara Strömberg tel 08-616 3586

Kontaktpersoner

Stephan Serenius
Tel: 08-616 2528
Anna Lena Brantberg
Tel: 08-616 28 92
Emma Jerkegren Olsson
Tel: 08-6162233