Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

ST-läkare barn och ungdomsmedicin

2020-11-11
Region Stockholm, ST-läkare

Kliniken har en bred allmänpediatrisk inriktning inklusive en omfattande neonatal och akutpediatrisk verksamhet samt spetskompetens inom flera gren- och subspecialiteter.
Vi har också ett uppdrag att ta hand om viss kirurgi och ortopedi på barn. I verksamheten ingår även tre barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i närområdet.

På kliniken finns stort intresse för utbildning och undervisning med goda omdömen för handledarskap samt en aktiv forskningsverksamhet med ett hundratal publicerade vetenskapliga artiklar per år. Vi erbjuder ett stort patientflöde med möjlighet till forskning inom ett flertal områden.

På kliniken arbetar för närvarande ca hundra läkare varav ca 30 med ST-tjänst. Tjänstgöringen som ST-läkare är förlagd till klinikens olika enheter samt innebär också fortlöpande deltagande i jourverksamhet. En del av våra ST-läkare är kursamanuenser för läkarutbildningens grundutbildning i pediatrik.
Extern randning ingår till viss del i tjänstgöringen, främst inom barn- och ungdomspsykiatri och onkologi. I början av ST-utbildningen görs en plan för hela utbildningen och alla ST-läkare deltar i Södersjukhusets utvecklingsprogram inom ledarskap, organisation och vetenskapligt arbete.

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.
 

Kvalifikationer 

  • Krav: Legitimerad läkare.
  • Meriterande: Erfarenhet av klinisk tjänstgöring inom barn- och ungdomsmedicin liksom forskning är meriterande.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper 

  • Vi söker dig med stort intresse för bred allmänpediatrik samt akutpediatrik. Du bör vara flexibel, ha ett gott omdöme och trivas med ett periodvis högt tempo. En annan viktig egenskap är att du har god förmåga att skapa relationer och samarbeta med olika typer av människor. Du har ett eget driv och tar ansvar för din utbildning. Du är dessutom kreativ och bidrar med idéer för att utveckla verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
173250
 
Sista ansökningsdatum:
2020-12-06
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen på SÖS AB, Clara Strömberg, 08-6163586

Kontaktpersoner

Christina Almkvist Österman
Tel: 08-616 46 04