Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Specialistläkare inom onkologi (LUS) som vill vara med och leda strålbehandlingsavd, Sös

2021-01-19
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Vill du vara med och utveckla framtidens strålbehandling?

Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består av en vårdavdelning, mottagningar, en behandlingsavdelning, en klinisk forskningsenhet och vår strålbehandlingsenhet.  

Vi behandlar patienter med bröst-, buk- eller urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska terapier.  

 Vår moderna strålenhet har fyra behandlingsrum för linjäracceleratorer och ett för röntgenterapi samt en ny datortomograf. På enheten arbetar specialistsjuksköterskor, undersköterskor, fysiker, läkare och ingenjörer och enheten har totalt c:a 45 medarbetare.

Om tjänsten

Strålbehandlingsavdelningen på Södersjukhuset är landets fjärde största sett till antalet behandlingar och vi söker nu en erfaren onkolog med erfarenhet av strålbehandling som vill vara med och utveckla framtida strålbehandling på Södersjukhuset.

På Södersjukhuset behandlas tre huvudsakliga tumörgrupper: bröstcancer, urologisk cancer och colorektalcancer. Vi befinner oss för närvarande i en expansiv fas med införande av ny teknologi, bland annat andningskorrelerad strålbehandling, ytskanning och ultraljudsledd strålbehandling. Arbetet är tvärprofessionellt och utförs av team med läkare, sjukhusfysiker, sjuksköterskor och undersköterskor. Du kommer att vara placerad på strålbehandlingen och förväntas vara drivande i utvecklingsfrågor och förbättringsarbetet inom strålområdet. Du behöver ha en bred kunskap om de tumörsjukdomar som vi behandlar med strålbehandling. Du följer patienten genom hela strålbehandlingsflödet och vidareutvecklar det patientnära arbetet inom olika vårdprocesser, samt deltar i arbetet med targetritning och dosplanering.

Tjänsten kan kombineras med visst mottagningsarbete och/eller forskningsarbete. Beroende på erfarenhet kan det också bli aktuellt att ta över det radiologiska ledningsansvaret, direkt eller efter en viss tids tjänstgöring. Då vi är en av regionens två aktörer har vi också ett nära samarbete med strålbehandlingen på NKS. Du kommer också att ha kompetensutbyten med kollegor i Sverige och utomlands för att kunna erbjuda våra patienter bästa möjliga behandling.

Vi söker

Du är specialist i onkologi och har minst några års erfarenhet av strålbehandling, gärna bitr överläkare eller överläkare med ett genuint intresse för strålbehandling och utvecklingsarbete. Du kommer att vara med i onkologens ledningsgrupp och verksamhetschefen kommer att vara din ansvariga chef.

Meriterande för tjänsten är:

Tidigare erfarenhet av forskning och/eller utveckling inom strålbehandling. Disputation eller docentur inom området är meriterande men ej ett krav. Tidigare  ledarskapsarbete. Erfarenhet av att arbeta med olika leverantörer av linjäracceleratorer och dosplaneringssystem.

Anställningsform:

100% tillsvidareanställning. Normal arbetsvecka är måndag-fredag, oftast dagtid.

Ansökan och LUS-information: 

1. Digital ansökan som du gör direkt på Södersjukhusets webbsida, www.sodersjukhuset.se.
(Gå in på "För dig som är jobbsökande").
 

2. Följande bestyrkta handlingar skickas in i pappersform i ett exemplar. Se adress längst ned.

- Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "För dig som är jobbsökande" och välj sedan "Ansökan läkartjänster" i högra kolumnen.)
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Publikationsförteckning

Ansökan med ovan nämnda dokument skickas till följande adress:
Södersjukhuset, Handkirurgens expedition (hiss C, plan 7), HR-partner Christina Otterstam, 118 83 Stockholm

Märk ansökan med Ref.nr: K794969/20

Vid frågor:

Kontakta Verksamhetschef Christina Linder Stragliotto, tel 0724688693

Mail: christina.linder-stragliotto@sll.se

 
Referensnummer:
173829
 
Sista ansökningsdatum:
2021-02-07
 
Fackliga representanter:
SACO Klara Strömberg, tfn 08-6161000 vx

Kontaktpersoner

Christina Linder Stragliotto
Tel: 072-4688693