Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vi söker sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor inom området Kardiologi

2020-12-21
Region Stockholm, Sjuksköterska

Vill du arbeta på en stimulerande arbetsplats, med varierande arbetsuppgifter, närhet till chefer och kompetenta arbetskamrater?

Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 380 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Med en helt ny verksamhetsledning står vi på Kardiologen SÖS inför en spännande fas och välkomnar dig som sjuksköterska som vill vara med på vår resa. Vare sig du är erfaren eller nyexaminerad, specialistutbildad eller inte så finns en plats för dig i vår organisation.  Vi värdesätter också dig från andra specialiteter utanför kardiologin och intensivvården som kan bidra i vår verksamhet.  

I vår organisation arbetar vi i processer i tvärprofessionella tema alltid med patienten i focus där lagkänslan är viktig. Vi har en platt organisation med närhet mellan medarbetare och chefer och korta beslutsvägar. Hos oss arbetar du i en kunskapsintensiv miljö där du har möjlighet att utveckla dig själv och göra skillnaden.

Du är välkommen att skicka in din ansökan till följande roller:

  • Specialistsjuksköterska intensivvård 

Du arbetar och utvecklas på MIVA, en unik intensivvårdsavdelning med medicinskt fokus. Här vårdas patienterna för livshotande tillstånd med bland annat invasiv ventilatorvård, multipla inotropa och vasoaktiva farmaka, aortaballongpump, hemodynamisk övervakning, kontinuerlig dialys, kontinuerlig EEG-övervakning etcetera. Teamet kring patienten består av kardiologer, intensivister, intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och kuratorer. Tillsammans arbetar vi för att ge individanpassad och personcentrerad intensivvård.

Under året pågår kontinuerliga utbildningsdagar. MIVA deltar i flertalet studier, bland annat kan vi stoltsera med att som en av sex intensivvårdsavdelningar i Sverige arbeta i ett projekt gällande utredning kring organdonation efter hjärtdöd. Vi tog emot den hedersamma förfrågan och har med stor framgång deltagit i projektet. Vi är ödmjuka inför det arbete som vårt DCD-team och hela vår arbetsgrupp utför i samband med projektet.

  • Leg Sjuksköterska eller Leg sjuksköterska med annan specialistutbildning

Både som erfaren sjuksköterska inom kardiologi eller som nyexaminerad kan du göra skillnad hos oss. På HIA/IMA, avdelning 65 (ischemi) och avdelning 31 (arytmi och hjärtsvikt) samt på våra  dagvårdsenheter erbjuder vi specialiserad kardiologisk vård grundad på teamarbete och personcentring. Vi har ett individanpassat inskolningsprogram som sträcker sig över det första halvåret där avstämningar och hospitering på andra enheter inom verksamhetsområdet ingår. Under året pågår kontinuerligt interna utbildningar där du kommer att delta.  

Vi välkomnar också rotationtjänstgöring, mellan HIA/IMA och vårdavdelningarna där man kan kombinera vårdavdelningarna, mottagningen samt dagvårdsenheterna och på sätt se och verka inom olika delar av området kardiologi. Vi bedriver även forskning inom kardiologisk omvårdnad. Vi har flera forskande sjuksköterskor på VO:t och en Universitetssjuksköterska (steg 7) som mentor och handledare.

Hos oss kommer du att arbeta treskift dag, kväll och natt med individuell schemaplanering, heltidsmått 38:15, tillsvidareanställning eller annat enligt ök. Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket med goda kommunikationer. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård på arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till sjukgymnast. Mer information om vad Södersjukhuset erbjuder till dig som anställd får du på vår webbplats https://www.sodersjukhuset.se/jobba-pa-sos/personalpolicy/ 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vill du veta mer om oss och våra roller är du välkommen att kontakta någon av våra vårdenhetschefer. Under helgerna 21 /12—8/1 är du välkommen att kontakta följande vårdenhetschefer:

Specialistsjuksköterska inom intensivvård

  • V 52 Fredrik Häggström vårdenhetschef MIVA/HIA/IMA tel 08-616 629 02
  • V53 Lina Hasselgren vårdenhetschef MIVA/HIA/IMA tel 08-616 49 43 eller Caroline Schelin vårdenhetschef MIVA/HIA/IMA tel 08-616 27 73
  • V01 Lina Hasselgren vårdenhetschef 27 MIVA/HIA/IMA tel 08-616 49 43 eller Caroline Schelin vårdenhetschef MIVA/HIA/IMA tel 08-616 27 73

Leg Sjuksköterska eller sjuksköterska annan specialistutbildning

  • V 52 Dusanka Stojadinovic vårdenhetschef avd 65 (ischemi)  tel 08-616 32 23 eller Johanna Islas Helgesson vårdenhetschef avd 31 (arytmi och hjärtsvikt) samt dagvård tel 08- 616 12 31
  • V53 Dusanka Stojadinovic vårdenhetschef avd 65 (ischemi) tel 08-616 32 23
  • V01 Johanna Islas Helgesson vårdenhetschef avd 31 (arytmi och hjärtsvikt) samt dagvård tel 08- 616 12 31

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
174063
 
Sista ansökningsdatum:
2021-01-31
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Lina Hasselgren
Tel: tel 08-616 49 43
Caroline Schelin
Tel: 08-616 27 73
Johanna Islas Helgesson
Tel: 08-616 12 31
Dusanka Stojadinovic
Tel: tel 08-616 32 23