Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Vikariat Processjuksköterska hjärtsvikt, verksamhetsområde Kardiologi

2020-12-23
Region Stockholm, Specialistsjuksköterskor

Vikariat Processjuksköterska hjärtsvikt, verksamhetsområde Kardiologi

Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 380 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter. Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Vi söker en sjuksköterska med en avslutad eller pågående vidareutbildning inom kardiologisk eller internmedicinsk omvårdnad, som vill driva omvårdnadsutveckling kring patienter med hjärtsvikt. Processarbetet inom hjärtsvikt sträcker sig från det akuta omhändertagandet på avdelningen till uppföljningen inom öppenvården, och involverar samtliga enheter på vårt VO, från HIA/MIVA till vårdavdelningarna, från dagvårdsverksamheten till interventionsenheten och mottagningen. Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning som sjuksköterska men uppdraget som processjuksköterska är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning inom hjärtsviktsprocessen eller annan process inom området.

20 % av din arbetstid arbetar du systematiskt med processarbetet. Du får vara med och driva förbättringsarbeten från idé till implementering i verksamheterna. Du samverkar då i en processtyrgrupp för hjärtsvikt med läkare, chefer och andra professioner. Du kommer även att vara en del av ett omvårdnadskvalitetsråd där du samverkar med sjuksköterskor som ansvarar för klinikens andra processer och med vårdenhetscheferna. Din roll kommer vara viktig i handledning av mindre erfarna kollegor och du kommer att kunna vara med och forma deras utveckling.

Övriga 80 % arbetar du kliniskt som sjuksköterska på avdelning 31 med i huvudsak hjärtsvikt- och arytmipatienter, vilket vi ser som en del av det löpande processarbetet. Det är då patienterna får ta del av din kompetens inom området och det är då du praktiskt stöttar dina kollegor och är med och implementerar förbättringar. Här får du en möjlighet att använda dina kunskaper som erfaren sjuksköterska, att utveckla dig själv i din roll, att arbeta med pedagogik och kvalitet och att vara med och påverka verksamhetens framtid.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad sjuksköterska med en avslutad eller pågående vidareutbildning inom kardiologisk eller internmedicinsk omvårdnad.  Du är trygg i din roll som sjuksköterska och kan arbeta självständigt. Du har god kommunikativ förmåga och datavana.

Personliga egenskaper:

Du är en person som:

  • har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att coacha andra medarbetare
  • får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande.  
  • är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring.  
  • har förmåga att se möjligheter.  
  • är engagerad och ansvarstagande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform

Anställning som sjuksköterska är tillsvidare eller enligt dina önskemål, 38:15 h/vecka. Tjänsten som processjuksköterska hjärtsvikt är ett vikariat med goda möjligheter till förlängning. Tjänstgöring dag, kväll och natt.

Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med mycket med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård en timme i veckan under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt ett friskvårdsbidrag, på 1500 kr/år. Vi har individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.

Urvalet kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
174161
 
Sista ansökningsdatum:
2021-01-31
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10