Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Forskningssjuksköterska till VO Kirurgi Södersjukhuset

2020-12-28
Region Stockholm, Sjuksköterska

Forskningssjuksköterska till VO Kirurgi Södersjukhuset

 

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm. Vi är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Med ett gemensamt synsätt, där allt som görs på Södersjukhuset genomsyras av vår värdegrund, vill vi utgöra ett självklart vårdalternativ, både nu och i framtiden.

Vårt verksamhetsområde har lokaler på Södermalm med utsikt över Årstaviken och nära till bra kommunikationer.

VO Kirurgi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi söker nu dig som vill arbeta både med klinisk forskning som forskningssjuksköterska och som sjuksköterska på en av våra vårdavdelningar. Rollen som forskningssjuksköterska är ny och det finns stora möjligheter att få vara med och utveckla rollen. Om du inte har utbildning i Good Clinical Practice (GCP) kommer du få tillfälle att gå den utbildning som krävs för att få formell kompetens som forskningssjuksköterska.

Som forskningssjuksköterska ingår du i de tre forskargrupper som är kopplade till verksamhetsområde Kirurgi. Här ingår även AT-studierektor, ST-studierektor, amanuens och akademiska kliniska adjunkter (AKA). Vi arbetar med forskning kopplad till gastrointestinal kirurgi, kärlkirurgi, bröstkirurgi och screening. VO Kirurgi har ett stort vårduppdrag med 3.5 vårdavdelningar som vårdar akuta och planerade kirurgiska patienter inom nedre- och övre gastrointestinalkirurgi, bröst samt kärl.

 Om jobbet

Arbetet som forskningssjuksköterska är omväxlande och du blir engagerad i olika studier kopplade till hela VO Kirurgis kliniska fält. Du är behjälplig i arbetet med att informera och tillfråga lämpliga studiepatienter, sköta dokumentationen i studierna och ansvara för provtagningar och datainsamling.Du har den fortlöpande kontakten med patienter, läkemedelsföretag och övriga samarbetspartners i de olika studierna. Du kommer även att medverka i verksamhetsförlagd utbildning och ingå i ett kontaktnät med andra forskningssjuksköterskor på Södersjukhuset.

 Vi söker dig som

- Är legitimerad sjuksköterska
- Har några års yrkeserfarenhet, gärna från kirurgisk omvårdnad.
- Har du erfarenhet av forskningsprojekt och kliniska prövningar är det meriterande
- Har intresse av att delta i kvalitets- och förändringsarbete
- Du har goda IT-kunskaper

 

 För att lyckas i rollen

Är du noggrann, strukturerad och flexibel. Du är även ansvarstagande och har god samarbetsförmåga samt kan arbeta självständigt.

 Anställning

Heltid 38:15 timmar/vecka, individuell schemaplanering med klinisk tjänstgöring dag/kväll och helg. Rollen som forskningssjuksköterska omfattar 50 procent, resterade tjänstgöring sker primärt på en av våra vårdavdelningar för planerad kirurgi (vårdavdelning 14). Tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårsbidrag och gratis träning på vårt eget Hälsoteam.

Övrig information

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

 Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande vårdenhetschefer på avdelning 14 Lotten Wesslén eller Birgitta Sandholm, telefon 072-599 39 43 respektive 072-561 24 31, när det gäller den kliniska delen och forskningsledare Gabriel Sandblom, telefon 070-415 82 18, när det gäller rollen som forskningssjuksköterska.

 Facklig representant Emil Johansson, Vårdförbundet, 076-320 38 60

 
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt!

 

Välkommen till oss på Södersjukhuset!

 

 

 
Referensnummer:
174196
 
Sista ansökningsdatum:
2021-01-24
 
Fackliga representanter:
Emil Johansson, Vårdförbundet, 076-3203860

Kontaktpersoner

Birgitta Sandholm
Tel: 08-616 24 78
Lotten Wesslén
Tel: 08-6161256