Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Barnallergolog till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2021-01-08
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Inom enheten finns ett födoämnesteam som handlägger komplicerad matallergi innefattande provokationer. Vi har också ett lungteam med tillgång till den senaste tekniken inom lungfysiologiska undersökningar. Därutöver bedriver vi även en omfattande verksamhet med immunoterapi – både traditionell AIT mot specifika allergen, men också i kombination med Xolair-behandling för svårt allergiska patienter. Sedan många år har vi ett väletablerat samarbete med hudkliniken på Södersjukhuset med gemensamma och parallella mottagningar där vi handlägger allt inom pediatrisk dermatologi. Här finns också en specialmottagning för vaccinationer med uppdrag för hela Stockholms regionen. Enheten har ett nära och välfungerande samarbete med klinikens dietister, sjukgymnaster och med vårt BUP-konsultteam. Flertalet medarbetare är involverade och bedriver forskning av hög internationell klass inom flera fält. 

Vi söker nu en medarbetare som är barnallergolog. Vi behöver en medarbetare som huvudsakligen ägnar sig åt patientarbete, men erfarenhet av forskning är meriterande. Arbetet kommer huvudsakligen att bestå av mottagningsarbete samt deltagande i konsultuppdrag för övrig öppenvård samt slutenvård. Vidare förväntas man också delta i sjukhusets allmänpediatriska jour- och avdelningsarbete. Tjänsten ingår i Sachsskas Specialistvårdssektion.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Befattningen är överläkare (LUS), biträdande överläkare (LUS) eller specialistläkare beroende på sökandens kvalifikationer. Stor vikt fästes vid personliga egenskaper.

Arbetstid: Heltid, tillsvidare


Kvalifikationer: Specialist i barn- och ungdomsallergologi

Personliga egenskaper: Vi söker dig som är flexibel tycker om att arbeta i team. Vi vill att du är intresserad av utveckling inom ditt yrkesområde men också att du vill bidra till enhetens och klinikens övergripande utveckling.Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana

 
Referensnummer:
174305
 
Sista ansökningsdatum:
2021-02-04
 
Fackliga representanter:
Läkarföreningen, Clara Strömberg, 08-616 35 86

Kontaktpersoner

Mikael Löfstedt
Tel: 08-616 45 08