Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

ST-specialist i endokrinologi till Södersjukhuset

2021-01-08
Region Stockholm, ST-läkare

Verksamhetsområde Internmedicin söker nu en specialist i internmedicin med dokumenterad erfarenhet i endokrinologiska sjukdomar och diabetes, som önskar utbilda sig vidare inom endokrinologi och diabetologi . Tillsammans med dig vill vi fortsätta vårt arbete framåt för att utveckla vår endokrinologiska verksamhet!

Vår verksamhet präglas av gott samarbete och gemenskap, där man arbetar i team med kunniga medarbetare. Du bör vara intresserad av att ta ansvar, utveckla verksamheten och dela med dig av dina kunskaper. Den endokrinologiska-diabetes delen av sektionen består av en slutenvårdsavdelning, dagvårdsverksamhet samt öppenvårdsmottagning.

Arbetsuppgifter:

Som specialist i internmedicin samt ST-läkare i endokrinologi och diabetologi kommer Du att arbeta omväxlande inom slutenvård, öppenvård samt som konsult. Du deltar i vår jourverksamhet på internmedicin och helgrond dagtid på endokrinavdelningen. Tjänstgöring på akutmottagningen tillhör inte längre vårt uppdrag och ingår därför inte.

På verksamhetsområde Internmedicin värnar vi om en god arbetsmiljö, flexibilitet och tvärprofessionellt samarbete. Vi har som verksamhetsområde en framträdande position inom klinisk undervisning och patientnära forskning. Vi bedriver högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare.

Anställningsform:

Tillsvidare

Kvalifikationer:

  • Specialistläkare i internmedicin
  • Erfarenhet i endokrinologiska sjukdomar och diabetes är meriterade
  • Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete
  • ST-specialistläkare

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som viktigt att du:

  • Är empatisk och bemöter patienter, anhöriga och medarbetare med respekt.
  • Är utåtriktad med väl utvecklad förmåga att arbeta i team.
  • Är flexibel och noggrann för att kunna möta ständiga förändringar i verksamheten och göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete.
  • Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.
  • Har intresse av att medverka i utvecklingsarbete samt av undervisning och handledning.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
174324
 
Sista ansökningsdatum:
2021-01-31
 
Fackliga representanter:
SACO, Henrik Wagner, Tel: 08-616 31 14

Kontaktpersoner

Maciej Machaczka
Tel: 08-616 34 69