Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Fotterapeut/Podiater till Diabetesmottagningen, Medicinmottagningen

2021-01-18
Region Stockholm, Fotvårdsspecialist

Vi söker nu en kompetent och engagerad fotterapeut som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet inom diabetiska fotsår hos oss på Diabetesmottagningen.

Medicinmottagningen på Södersjukhuset är en av landets största i sitt slag. Vi bedriver öppenvård och dagvårdsverksamhet inom våra medicinska specialitetsområden, så som diabetes, endokrinologi, lung- och allergi, hematologi, gastroenterologi och neurologi. Vi arbetar evidensbaserat i tvärprofessionella team för att kunna erbjuda patienter bästa möjliga vård.

På diabetesmottagningen bedriver vi mottagnings- och dagvårdsverksamhet för patienter med diabetes typ1.

Arbetsuppgifter:

Som medicinsk fotterapeut kommer du att omhänderta patienter med diabetes som är i behov av fotvård. Du utför fotstatus, gör bedömningar, följer upp åtgärder, skriver remisser och dokumenterar dina åtgärder i journalsystemet Take Care samt Picsara. Du undervisar patienter enskilt och i grupp och utbildar personal i vård av patienter med fotproblematik. Utöver det patientnära arbetet kommer du att vara delaktig i andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen, såsom till exempel förrådsbeställning och administrativa uppgifter.

Kvalifikationer:
Du är utbildad Podiater/fotterapeut med påbyggnadsutbildning medicinsk fotvård.

Du har fullgjort Diabeteskurs för fotterapeut steg 1 och 2.

Meriterande är sårutbildning samt erfarenhet från att självständigt behandla sår.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att undervisa inom området och intresse och gärna erfarenhet av utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll. Du utgår från patientens behov, är ansvarstagande, engagerad och trivs med att arbeta i team, samtidigt som du kan arbeta självständig med god förmåga att strukturera, prioritera och fatta beslut. Med din kunskap och ditt engagemang bidrar du till att våra patienter får ett professionellt bemötande och omhändertagande. Du är pedagogisk och anpassar din kommunikation utifrån olika grupper och sammanhang.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Anställningsform:
Tillsvidare heltid, 40h/v, dagtid måndag-fredag. Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi tar enbart emot ansökan via vårt rekryteringssystem, se länk i annons.

 
Referensnummer:
174347
 
Sista ansökningsdatum:
2021-01-31
 
Fackliga representanter:
Kommunals expedition 08-6161683

Kontaktpersoner

Annika Ahlén
Tel: 08-616 31 30