Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position
Besöksförbud och viss vård framskjuten

Södersjukhuset är i förstärkningsläge med anledning av covid-19. På grund av det råder generellt besöksförbud och viss vård skjuts fram. Läs mer.

Hudkliniken med Specialistcentrum för Sexuell hälsa

2021-01-13
Region Stockholm, Kuratorer

På Hudkliniken med Specialistcentrum för Sexuell hälsa arbetar ca 70 medarbetare fördelat på olika yrkeskategorier. Kuratorsteamet, tillsammans med HBT-Hälsan samtalsmottagning, ingår i en paramedicinsk/psykosocial enhet med egen enhetschef. Kuratorteamet består förnärvarande av fem heltidstjänster.

Arbetsuppgifter

Specialistcentrum för sexuell hälsa är remissmottagare för ungdomsmottagningar, primärvård och lågtröskelmottagningar inom sexuell hälsa, gällande mer komplex problematik. Kuratorsteamet erbjuder kris- och stödkontakter samt behandlande samtal. Teamet utför även smittspårningar och preventionsarbete enligt smittskyddslagen, erbjuder samtalskontakter till hudmottagningens patienter samt tar emot patienter som via e-tjänsten 1177 söker till HBTQ-ung. I arbetet ingår visst utåtriktat arbete i form av projektarbete, föreläsningar och utbildningsinsatser till andra vårdgivare.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid/deltid.

Kvalifikationer:

Socionomexamen, gärna legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator, med grundläggande psykoterapiutbildning.

Då uppdraget förändrats till specialistvård som omfattar behandlande insatser till patienter med komplex problematik är det meriterande om du är legitimerad psykoterapeut.

Meriterande är också:  Utbildning och erfarenhet av arbete med sex- och samlevnadsfrågor, sexologisk kompetens, erfarenhet av smittspårning, HBTQ-kompetens.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund.

 

Kontaktpersoner:

Kurator Åsa Dahlenborg, tfn 08-616 25 50

Enhetschef Magnus Karlsson, tfn 08-616 29 74

 
Referensnummer:
174407
 
Sista ansökningsdatum:
2021-02-03
 
Fackliga representanter:
Saco 08-616 1000vx

Kontaktpersoner

Magnus Karlsson
Tel: 08-616 29 74